Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Прилики и разлики на Капитан Америка с Бойко Борисов

Продължаваме поредицата  „Прилики и разлики на наши политици с известни герои“, в която ще се опитаме в закачлив стил да покажем плюсовете и минусите на родните политици на фона на познати лица оставили диря в човешкото съзнание. След двойките Епикур-Ахмед Доган, Пинокио-Яне Янев, Разколников-Иван Костов, Тартюф – Георги Първанов, идва ред на Капитан Америка – Бойко Борисов.

Бойко Борисов – Капитан Америка

Подобно на Капитан Америка и Бойко Борисов няма свръхчовешки способности, но притежава сила, издръжливост, бързи рефлекси, които го поставят на границата на човешките възможности. Серумът, който подобрява метаболизма на Капитан Америка при Борисов е закалката, която е получил като дете в Банкя и заради нея той не натрупва умора в мускулите си, което му осигурява издръжливост далеч от тази на обикновен човек. Американският герой  вдига от лежанка 545 кг., докато Бойко е по-скромен – 145 кг., но докато капитанът пробягва една миля  за 73 секунди, премиерът бяга десетки мили като футболист от отбора на „Тигрите“ с неизвестна скорост. Капитан Америка има способността да изпада в летаргия години наред, докато Борисов е в постоянна активност и е устойчив на хипноза от страна на БСП /по-точно от Корнелия Нинова и Мая Манолова/.

Бойната практика и тренировките правят американеца тактически експерт и превъзходен полеви командир, същото важи и за Борисов, който като пожарникар е бил лидер, гасил е стотици пожари без каска и е имал авторитет сред колегите си. И двамата герои са майстори по бойни изкуства, имат уникален боен стил, като знаменития щит на капитан Америка при Борисов е заменен от остроумен изказ, който винаги улучва целта. И докато хвърления щит на американеца се връща като бумеранг, при Бойко това се случва рядко – неговите думи са точно подбрани, казани на разбираем език и намират слабото място на противника. Капитан Америка е наясно с всички тайни операции на Министерството на отбраната, Борисов също ги знае, и двамата са експерти по бойна и военна стратегия, оцеляване и пилотаж /висш във властта при Б.Б./.

barometar.net