Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Зукърбърг на рекламен тур в Русия с костюм

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се срещна с руския министър председател Дмитрий Медведев в Русия. Бившият президент похвали заслугите на Зукърбърг за това, „че сега имаме един съвсем различен свят“.Освен това Медведев се застъпи за адаптиране на системата за авторските права към ерата на интернет. „Имаме нужда от баланс между класически и нови форми на авторското право, които са достъпни само в интернет съдържание, за да може защитено с авторски права съдържание да се използва достатъчно свободно“, бе цитиран той от агенция Интерфакс.

Зукърбърг от своя страна е похвалил работата на руските разработчици на софтуер. При посещението си в Русия той ще се срещне с няколко такива компании. Основателят на най-голямата социална мрежа в света поднесе на Медведев тениска с адреса на неговата собствена страница във Facebook.Зукърбърг се появи на срещата в Москва с необичайно за него облекло – с вратовръзка и тъмен костюм. Иначе 28-годишният предприемач предпочита да се движи най-вече в суичър с качулка и дънки, с каквито се появи и пред големите инвеститори на Wall Street в навечероето на първичното публично предлагане.

Според Медведев Facebook има около 10 млн. потребители в Русия, чието общо население е около 140 млн. души, така че все още има много място за подобрение. Силни конкуренти на най-голямата социална мрежа в света са местни доставчици като Vkontakte.Facebook може да използва много добре бързия си растеж – приходите са под натиск, тъй като все повече потребители използват смартфони и таблети за достъп до мрежата, а там почти не се показва реклама.Бяло петно на картата на Facebook обаче засега е Китай, като стъпването на този пазар на бъдещето засега се затруднява от политически съображения.

http://www.investor.bg/