Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

10-те най-абсурдни твърдения на Ромни на дебата

Първият телевизионен президентски дебат, състоял се в сряда, приключи с успех за републиканеца Мит Ромни, който успя да се върне в борбата за ключовете на Белия дом, предаде БГНЕС.Но за да се представи толкова добре, бе необходимо да подходи творчески към истината. По време на изказванията си Ромни преувеличаваше или просто правеше погрешни твърдения. И то по редица въпроси, в това число за „Обамакеър“, зелената енергия и финансовите реформи.Изброените по-долу цитати са десетте най-неоснователни твърдения на политика от дебата.

– „Президентът заяви, че ще съкрати дефицита наполовина. За съжаление, той го удвои“.

– „Не зная как е възможно президентът да влиза в офиса си, при положение че има 23 млн. незаети лица, повишаваща се безработица и икономическа криза, и да пилее енергията и страстта си в продължение на две години за „Обамакеър“, вместо да се бори за нови места“.

– „Това засегна жилищния пазар, защото Дод-Франк не се погрижиха да въведат регулациите, които трябваше да имаме. Не става въпрос за това, че двамата са направили грешка с големия брой регулации. Понякога просто не измисляха ясен регламент“.

– „Идеята да отнемеш 716 млрд. долара от „Медикеър“, за да можеш да балансираш допълнителните разходи по „Обамакеър“, според мен е грешка“.

– „Обамакеър“ дава власт на „неизбран съвет, който в крайна сметка ще казва на хората на какви лечения ще могат да се подлагат“.

– „До 20 млн. души ще изгубят осигуровките си, след като „Обамакеър“ влезе в сила догодина“.

– „Президентът има визия, подобна на тази, с която тръгна, когато се кандидатира преди четири години – че едно по-голямо правителство, което харчи повече, таксува повече и регулира повече, ще бъде работещо“.

– „Бюджет не се балансира, като се вдигат данъци“.

– „Моят план не е да налагам данъчни облекчения, които ще допринесат за повишаване на дефицита“.

– „А относно предприятията – мнозинството от тях вече не са в бизнеса. Мисля, че около половината от тях, от тези, в които бе инвестирано, вече прекратиха бизнеса си“.

http://world.actualno.com/news_