Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Близо 40 български туристи изоставени в турски курорти

Група от близо 40 туристи от България бяха изоставени в различни турски курорти от същия българския туроператор „Он Травел“, който не се погрижи за туристите си в Марбея.Трябвало е да си тръгнат с автобус в събота.От управата на хотелите, в които са настанени, ги предупредили, че трябва да напуснат по обяд в четвъртък, като трябва да заплатят за целия престой, иначе са заплашени с полиция.Всички телефони на фирмата, изпратила туристите в Турция, са изключени.

Много от хората нямат пари да си платят почивката, каза Димитър Угринов, който разговаря с bTV по телефона от МармарисБългарите в Турция не могат да се свържат с местния представител на фирмата, който си е изключил телефона. Изключен е и спешният телефон, обявен на нейния сайт.Зам.-министъра с ресор „туризъм“ – Иво Маринов, е разговарял с блокираните в Турция турсити, научи bTV. Има вероятност сагата с нашенците да бъде разплетена още днес.

88 български туристи бяха блокирани миналата седмица в Испания, след като останаха без превоз в последния ден от почивката си. Предимно възрастните хора пътували по програма „Златна Испания“ с преференциални цени извън сезона за хора над 55 годишна възраст.Туристите се прибраха на отделни групи в България. Последните от тях пристигнаха късно в понеделник. Те се заканиха да търсят потърсят правата си, след като същата туристическа компания ги върна в страната с два дни закъснение. Сега Комисията за защита на потребителите проверява фирмата.Пътуването до слънчева Испания се превърна в истински кошмар нашите сънародници. На отиване те стигнали до прочутия курорт Марбея след около три часа полет, а връщането им продължи два дни.

btv.bg