Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Андриан Ямболов: Пушенето на електронни цигари те кара да се чувстваш различно

Андриан Ямболов е собственик на магазин за електронни цигари.  Пред репортер на www.briz15.com,  той разказа за това мода ли е пушенето на електронни цигари и алтернатива ли са те на истинските.

Защо реши да отвориш магазин за електронни цигари?

Провокира ме това, че много хора започнаха да пушат електронни цигари и така си направихме преценка, че може да започнем такъв бизнес и има пазар. Отначало ме притесняваше това, че не знаех каква стока да предлагам на хората, но  в крайна сметка решихме да заложим на качеството, за да могат после клиентите да се връщат при нас.

Има ли разлика между предлаганите електронни цигари в различните магазини?

Има значение каква е марката, която предлага  електронните цигари. Най-качествената е “Joytech”,  всичко друго, което е на пазара в момента е некачествено и не е хубаво , разваля се и се чупи.

Колко струва поддръжката на една електронна цигара?

На един пушач, който пуши по средно 20 цигари на ден за един месец му излиза около  40 лв.

Кои са най-големите предимства и недостатъци?

Най-голямото предимство е това, че се чувстваш по различен начин. Пушенето на електронни цигари не те задръства и това се усеща още на първата седмица след като започнеш да ги пушиш. Няма го дима, който променя начина ти на дишане, също така не миришеш на цигари.  В електронните цигари няма нищо опасно. Голяма част от никотина в тях се изпарява и не го приемаш.

Пълната забрана за пушене ли провокира отварянето на толкова много магазини за електронни цигари?

Може би наистина забраната е причината, макар че магазини има и от преди това. Получава се малко лавинообразно, може и случайно да се е случило, че точно в момента има забрана и са отворени толкова магазини. Трябва да отбележим, че това е нещо ново за българите в момента.

Мислиш ли, че електронните цигари могат да се приемат и като мода, която бързо ще отшуми?

Не мисля, че това ще отмине,  поради няколко причини. На първо място е начина, по който се чувстваш. Здравословно не ти се отразява така, както при истинските цигари. На второ място е, че цената е  пъти по ниска  като разходи на месец, което е много важно за пушачите. На следващо място мога да кажа, че забраните за тютюнопушене на обществени места няма да стават по-леки,  както и това, че цените на истинските цигари няма да стават по-ниски, за това не смятам, че е мода, която ще премине бързо.

Какви хора идват при вас, за да си купят  електронна цигара? Младите ли са по-склонни да експериментират ?

При нас идват хора от всякакви възрасти. Имаме много млади и много възрастни клиенти.В магазина  дойде пенсионер, който трудно се придвижва, има проблеми с ходенето, но реши да си купи цигара. Личи си, че е бил пушач цял живот, но сега решава да пробва нещо ново. Трябва да се знае,  че електронните цигари също както истинските са напълно забранени за лица под  18 год. възраст  поради наличието на никотинова течност. Интересното, което мога да кажа е, че има хора непушачи, които идват и си купуват електронна цигара без съдържание на никотинови течности, в която има само пушек и аромат.

 Интервю на Деница Герчева