Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Най-влиятелните американци под 40 г.

Списание Fortune публикува традиционната си класация на 40-те най-влиятелни американци на възраст под 40 г.Общо 26 души от технологичния сектор заемат 18 места в класацията (някои са с изравнени показатели). Представителите на технологичния сектор също така окупират челните пет места в подреждането.Съоснователят и главен изпълнителен директор на Google Лари Пейдж оглавява класацията, изпреварвайки основателя на Facebook Марк Закърбърг, който заемеше челното място в продължение на две години.През 2009 г. Пейдж беше на първо място заедно с другия съосновател на Google Сергей Брин.Ето и кои са 10-те най-влиятелни американци на възраст под 40 години:

10. Чейс Колман

Възраст: 37 г.

Основател на Tiger Global Management

Хеджфондът на Колман Tiger Global, който управлява активи за 6.5 млрд. долара, бележи ръст от 45% през миналата година (така фондът е лидер сред фондовите с неговата големина, а Колман изпреварва светила в бизнеса като Джон Полсън, Луис Бейкън и Дейвид Айнхорн). Доходността на фонда през тази година е 21%. По време на IPO-то на Facebook фондът продаде акции за около 1 млрд. долара (или половината от дела си), което беше поредното доказателство за прозорливостта на Колман.

9. Сезар Конде и Дейвид Роудс

Сезар Конде

Възраст: 38

Президент на Univision Networks

Президентските избори в САЩ ще бъдат съществено събитие за испаноезичните гласоподаватели в страната, както и за Univision – най-популярната испаноезична телевизия в САЩ.

Дейвид Роудс

Възраст: 38

Президент: CBS News

Откакто пое ръководството на CBS News, Роудс избягва жълтините, които обикновено минават за новини в днешно време, за да се концентрира върху истинските новини. Той удължи основното политическо предаване на телевизията Face the Nation и тотално промени сутрешния блок. Стратегията му изглежда работи, като рейтингът на двете предавания върви нагоре.

8. Долф ван ден Бринк

Възраст: 39

Президент и главен изпълнителен директор, Heineken U.S.

Холандецът получава първата си работа в Heineken през 1998 г. Той оглавява подразделението на компанията в САЩ през 2009 г. и е в основата на положителната промяна. Преди това продажбите и пазарният дял на Heineken падат.

7. Роб Голдстайн

Възраст: 38

Старши управляващ директор на BlackRock

Когато банки и страни от цял свят имат финансови проблеми, те се обаждат на BlackRock Solutions за помощ. Компанията на Голдстайн се занимава с анализи, управление на риска и консултантска дейност, а приходите й за миналата година са 500 млн. долара. Сред клиентите й са правителството на САЩ, Ирландия и Гърция.

6. Браян Дийс

Възраст: 34

Заместник директор на Националния икономически съвет

Успехът на първия проект на Дийс с Белия дом (спасяването на автомобилната индустрия) може да даде важно предимство на президента в Средния запад при изборите. На фона на трудното икономическо възстановяване, Дийс е концентриран върху това да помага на президента да създава работни места.

5. Грег Дженсен

Възраст: 38

Главен изпълнителен директор на Bridgewater Associates

Кариерата на Дженсен в най-големия хеджфонд в света Bridgewater е дълга. През август бившият стажант във фонда стана главен изпълнителен директор, който управлява активи за 130 млрд. долара и има 1 200 служители. Той остава главен инвестиционен директор, заедно с основателя Рей Далио, а екипът им наскоро спечели наградата Хеджфонд на годината на Institutional Investor.

4. Сергей Брин и Джак Дорси

Сергей Брин

Възраст: 39

Съосновател на Google

Брин вероятно има най-добрата работа в Google, а именно да превръща научната фантастика в реалност. Съоснователят на Google напусна поста президент на технологиите през 2011 г., за да се концентрира върху забавните неща, измисляни в суперсекретната лаборатория Google X. В свободното си време Брин се занимава с филантропска дейност. Състоянието му се оценява на 20.3 млрд. долара.

Джак Дорси

Възраст: 35

Основател и главен изпълнителен директор на Square

Съосновател и изпълнителен председател на Twitter

Дорси вече не се занимава с ежедневната дейност на Twitter, но пък зает със Square. Бързо разрастващата се компания за плащания има повече от 2 милиона клиенти, между които кампаниите на Мит Ромни и Брака Обама, които я използват, за да събират дарения. През август Square осигури и най-големия си клиент досега – Starbucks.

3. Мариса Майер

Възраст: 37

Президент и главен изпълнителен директор на Yahoo

Майер, която е ветеран в Google (тя е 20-ият служител на Google и първата жена инженер в компанията) реши по-рано тази година да напусне интернет гиганта, за да поеме управлението на Yahoo. Ходът й е рисков, защото бордът на директорите на Yahoo назначи четирима главни изпълнителни директори за последните пет години. След 13 години в Google обаче Майер решава да се възползва от тази възможност, въпреки че по това време очакваше и първото си дете (син, роден на 30 септември).

2. Марк Закърбърг

Възраст: 28

Основател и главен изпълнителен директор на Facebook

Акциите на Facebook поевтиняха значително, откакто компанията излезе на борсата и беше оценена на 104 млрд. долара през май, но осем години след като Закърбърг основава социалната мрежа в студентското общежитие на Харвард, тя продължава да е доминираща сила. Facebook има 1 млрд. активни потребители, които са качили общо 219 млрд. снимки и са регистрирали 1.13 трлн. „харесвания“ от стартирането й.

1. Лари Пейдж

Възраст: 39

Съосновател и главен изпълнителен директор на Google

След като се върна в ролята на главен изпълнителен директор през миналата година, Пейдж финализира придобиването на Motorola за 12.5 млрд. долара. Социалната мрежа Google+ не се оказва особено успешен проект засега и не представлява заплаха за Facebook. Google обаче все още е господарят на интернет рекламата. Операционната система Android също е огромен успех. Повече от половината от смартфоните, продавани в САЩ, ползват именно тази операционна система. Цената на акциите на Google в момента е рекордна.

profit.bg