Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Интересни факти за изневярата

56% от мъжете, които имат афера, твърдят, че са щастливи в брачния си живот. Това показва проучване на Rutgers University. Те до голяма степен са доволни от всичко, което имат и не търсят нищо странично, но въпреки това могат да бъдат уловени с друга в леглото, докато отношенията им със съпругата са наред.Експертите обясняват този феномен и разсейват някои от най-известните митове за изневярата.

1. Повечето мъже още са влюбени в жените си, докато изневеряват

Не е задължително съпругът вече да не обича половинката си – просто е неудовлетворен по някакъв начин от сегашното положение: „Обикновено това се случва, когато хората имат деца, изградили са живота си заедно и са улегнали“, казва клиничният психолог Андра Брош и допълва: „Те може да са доволни от това да бъдат глава на семейството, но е възможно романтиката да липсва. Ние по-често чуваме жените да се оплакват от това, но истината е, че и мъжете го усещат. Често приемат случващото се с мълчание, като си мислят, че няма какво да направят, за да получават това, което искат от брачните си партньори“. Можете да избягате от този капан, ако планирате повече вечери само за вас двамата, отделяте време за секс и споделяте мечтите и надеждите си, а не само как е минал работният ден и последния мач на сина ви.

2. Мъжете обикновено изневерят с жени, които познават

Кръшкачите не си избират случайни жени в баровете. „Първият ми съпруг изневеряваше с приятелка от детството си. Неговото и нейното семейство са били близки, затова и никога не са прекъснали контакт“, признава Диана*. Интимният експерт Мари Рапини обяснява, че „връзките първо започват с приятелство“. Всъщност, повече от 60% от аферите са на работното място, според Focus on the Family. И един съвет: убедете се, че съпругът ви се чувства повече свързан с вас, а не с бизнес партньора си. „Двойките ходят на работа, грижат се за децата и правят различни неща вечерта. Това трябва да спре“, казва Рапини. Тя предлага винаги да си лягате по едно и също време и да се прегръщате.

3. Мъжете изневеряват, за да спасят брака си

„Мъжете обичат половинките си, но не знаят как да оправят проблемите, затова търсят странична връзка, която да запълни празнините“, казва лицензирания брачен терапевт Сюзан Мандел. Мъжете искат да имат всичко и си мислят,че друга жена ще потуши желанията им за повече. След това ще могат да живеят завинаги щастливо със съпругите си и любовницата за вечни времена, без да изправят лице в лице с проблемите.

4. Мъжете се ненавиждат след изневярата

Може би си мислите, че кръшкачите нямат морал, но това съвсем не е така. „Ако остави егото си, ще се почувства като пълен боклук”, казва експертът по връзките Чарлс Орландо, автор на „Проблемът на жените са…мъжете” и допълва: „Все пак изменя на човек, за който твърди, че го е грижа, което скоро започва да го тормози”. Изневеряващият може да почувства, че се е провалил като човек.

actualno.com