Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

6 съвета за по-щастлив брак

Никой не е казал, че да си женен е лесно, но не може да се каже, че е и трудно. Просто, като всяко хубаво нещо, изисква повечко усилия. За целта психолози съставиха списък с няколко полезни навици на семейните двойки, които могат да укрепят любовното гнездо.

На първо място не се опитвайте да се промените един друг. Едно от най-важните условия за щастлив брак е игнорирането на малките несъвършенства на половинката. Вместо да се опитвате да променяте партньора, съсредоточете се върху силните му страни, предаде БГНЕС.

Второ трябва да представяте желанията си под формата на молба, а не на заповед. Това увеличава самочувствието на партньора и убеждението, че разчитате на него, когато имате нужда от помощ.

Трето по важност е да не припомняте постоянно отрицателните моменти от миналото. Припомняйте си един на друг положителните емоции като първата целувка или раждане на детето.

Четвърто, пето и шесто по важност са доверието, сигурността и опората за партньора, които трябва да са сред основните елементи на една връзка.

Хубавите неща винаги отнемат време и усилия, но със сигурност си заслужава.