Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Депутатът Лилия Христова обсъди новия образователен закон с ГЕРБ – Владиславово

Народният представител от ГЕРБ – Варна Лилия Христова разясни пред членовете и симпатизантите на партията в район „Владислав Варненчик” основните моменти в Закона за предучилищното и училищното образование, които в най-скоро време ще се гледа в парламента на второ четене. По покана на ръководителя на структурата Николай Костадинов, който също е народен представител, Христова взе участие в последното заседание на районната организация на партията. Тя обясни, че новият закон поставя в центъра на образователния процес детето. Целта е учениците да израснат като самостоятелни личности, уважаващи околните.

Народният представител съобщи, че съобразно нормативната уредба, ще има реформа в ресурсната подкрепа за децата със специални образователни потребности, която вече ще се получава от общините. Христова уточни, че ще има достатъчно време за квалификация на учителите, които ще работят с децата със специални образователни потребности. Към областните центрове ще има група от експерти, към които те ще могат да се обръщат, добави тя.

Народният представител от ГЕРБ – Варна разясни, че законът предвижда още изграждане на центрове за личностно развитие в общините. Практиката във Варна и в други общини в областта показва, че подобни центрове, каквито са общинските детски комплекси, работят изключително успешно, категорична бе Христова.По време на срещата бяха дискутирани и въпроси за вида на ученическите униформи, за качеството на учебниците и достъпността на учебния материал според възрастта, за дисциплината в училище и преодоляването на отрицателните явления сред децата, както и много други теми.

barometar.net