Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Най-добрите упражнения за мозъка

1. Включвайте се в арт проекти

Изкуството е чудесен начин за упражнение за мозъка, тъй като спомага за увеличаване на тази част от мозъка, която работи без думи и може да се изрази само невербално. Изкуството изисква от вас да бъдете креативни и да мислитеСледователно, изкуството насърчава мозъка да мисли „извън кутията“ като го тренира да работи в различни равнини. Освен това изкуството е забавно!

2. Разширете своя речник

Научете нови думи като четете книги и статии по теми, по които не сте добре запознати, а непознатите думи проверявайте в речник. Тази техника ще ви помогне да надхитрите в разговор шефа си, както и да изострите паметта си, чрез увеличаване на вашия речников запас.

3. Използвайте повече „по-непохватната“ си ръка

Опитайте се да използвате тази ръка, с която сте по-несръчен. Тоест, ака водещата ви ръка е дясната, започнете да използвате по-често лявата си ръка за хранене, миене на зъбите и др. Тази дейност ще изисква изключително внимание от ваша страна и ще подобри умението ви да се фокусирате върху изпълнението на определена задача.

4. Смятайте на ум

Когато ви се наложи да изчислявате нещо, забравете за калкулатора, а действайте наум. Този метод може да е старомоден, но е много полезен. С напредването на възрастта на хората им става все по-трудно да се справят дори с лесни задачи. Смятането наум е перфектен начин да поддържате мозъка си активен и млад.

5. Слушайте любимата си песен отново и отново

Ако ви харесва определена песен, я слушайте отново и отново, тъй като това ще помогне на мозъка ви да запамети текста и след известно време ще знаете наизуст цялата песен. Тази дейност ще подобри паметта ви.

6. Правете няколко неща едновременно

Докато работите на компютъра, можете да слушате музика, да говорите по телефона или да си водите записки. Всички тези прости основни дейности, могат да бъдат извършвани едновременно, макар че това може да доведе до отвличане на вниманието и до объркване. В същото време така ще увеличите нивата на концентрацията си.

7. Учете чужд език

Предимството на изучаването на нов език е, че той е чудесен източник на упражнение за ума, а освен това е перфектен начин за повишаване на професионалната кариера.Усвояването на нови науки/езици запазва мозъка зает, а оттам и по-млад.

8. Не използвайте GPS, а обикновени пътни карти

Благодарение на новите технологии, животът на хората доста се улесни. Въпреки това ние ставаме прекалено зависими от тези технологии, които водят до закърняване на нашия ум и аналитична мисъл.Забравете за модерните джаджи и използвайте пътни карти, за да се ориентирате на новото място. Така ще впрегнете въображението си, както и аналитичните си умения.

9. Размърдайте мозъка си с игри и пъзели

Кога имате свободно време можете да играете различни логически игри, които изискват много мислене. Дори решаването на Судоку и подреждането на пъзели могат да ви помогнат да развиете силата на мозъка си.

10. Избягвайте да си правите списъци

Да пазаруване със списък в ръка е лесна работа. По-трудно е да си спомните всичко, което трябва да напазарувате без помощта на жокер.Същото важи и за всички други списъци със задачи. В началото можете да забравяте някои неща, но с течение на времето умът ви ще става все по-активен и ще може да запомни всички неща без помощ.

tialoto.bg