Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Ликвидаторите на общинските дружества ще отчитат дейността си пред местните парламентаристи

Ликвидаторите на всички общински предприятия да отчетат свършеното до момента пред общинските съветници, около това предложение на председателката на комисията по „Собственост и стопанство” Валентина Софрониева,  се обединиха местните депутати.  До това решение се стигна след като съветникът Николай Недков съобщи пред колегите си, че работната група, която беше избрана да наблюдава ликвидирането на „Паркинги и гаражи” не е получила всички документи и отчети за дейността, които са изискани. На комисията не присъства ликвидатора на общинското предприятие, което съветниците разтълкуваха като неуважение към Общинския съвет и уточниха, че ако ликвидаторите не се съобразяват с изискванията на парламентаристите ще бъдат освободени от длъжността си. Като успешна обяви дейността на комисията през последните 9 месеца, нейната председателка Валентина Софрониева, която благодари на колегите си за свършената работа, като уточни, че комисията е преизпълнила заложената програма.

На днешното си заседание съветниците приеха да учредят безвъзмездно право на ползване на помещение на Международния черноморски клуб. На комисията стана ясно, че клубът има нужда от създаване на постоянен секретариат във Варна, който да отговаря за планиране на целите и задачите, за реализиране на проектите и създаване на необходимите контакти. Членовете на клуба са 40 от 8 държави, което допринася за усиленото международно сътрудничество между държавите. За седалище на Международния черноморски клуб беше избран офис от 45 кв.м., намиращ се на ул. „Ген. Скобелев” 8.

Местните депутати върнаха за преразглеждане в администрацията решение, касаещо безвъзмездно право на ползване на помещение  от ВиК Варна на ул. „Цанко Церковски” 14, използвано за нуждите на предприятието за съхранение на машините. До момента ВиК Варна са стопанисвали сградата, като са извършили ремонт на стойност 16 хил. лв. и по тази причина  считат, че стойността на наемните вноски, които трябва да изплащат в продължение на 10 год. ще са равни на средствата, изразходвани за ремонта. Местните старейшини обаче, отказаха да предоставят за безвъзмездно ползване имота, тъй като по тяхно мнение ремонтът е направен за подобряване условията на работа на дружеството и това не е причина наемите да бъдат приспаднати.

С решение на съветницте бяха бракувани един товарен автомобил и един лек автомобил от активите на „ССД” ЕАД, причината е възрастта на превозните средства, като и двата автомобила са над 20 годишни.

Деница Герчева

barometar.net