Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Варна ще има свой представител в общото събрание на акционерите на МБАЛ “Св. Анна“

Общински съвет Варна упълномощи  д-р Ивайло Бояджиев  да участва  в Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Света Анна Варна” АД. По време на разискванията думата взе лидерът на БСП Борислав Гуцанов, който поиска представителят на Община Варна да гласува „против”  решенията на предстоящото събрание, тъй като от болницата не са изпратили до Общинския съвет подробна информация относно предложенията, които ще залегнат в дневния ред. След разисквания предложението на Гуцанов беше отхвърлено, а съветниците решиха д-р Бояджиев  да гласува с оглед най-добрата защита интересите на Община Варна. Общото събрание на акционерите е насочено за утре, като на него ще се вземе решение, касаещо промяна Състава на съвета на директорите и определяне възнаграждението на членовете на този орган.

На извънредната сесия днес Общински съвет Варна  прие  предложения за допълване на „Годишна програма за 2012 г.”. Одобрена бе пазарна оценка от 55 318 лева без включен ДДС на поземлен имот с площ 625 кв. метра, находящ се в селищно образование „Пчелина“. Предстои провеждането на публичен търг за продажбата на имота. Продадени ще бъдат още имоти на ул. „Боян Илиев” No 1, на ул.”Христина Морфова” No 7 и на ул. „Хан Крум” No 19. в село Каменар.

По проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен” Община Варна ще получи 30 нови тролейбуса,като споразумението за партньорство ще бъде подписано от кметът Йорданов и директорът на „Градски транспорт” Веселин Михайлов, това решение единодушно взеха общинските съветници.  Благодарение на проекта в морската столица ще се има нови тролейбуси, които ще бъдат доставени до края на месец юни. Успоредно с това активно протича и  работата по проекта за интегриран градски транспорт на Варна, на стойност над 114 млн. лв. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на доставчик на новите автобуси.

 Деница Герчева

barometar.net