Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

„Красива България“ отново набира проекти

До 28 януари програмата „Красива България“ ще набира проекти, които ще финансира през 2013 г.Догодина ще се отпускат пари на общини и държавни институции за ремонти и осигуряване на достъп до културни ценности, спортни обекти, лечебни и социални заведения, центрове за социални услуги.Максималната стойност на проектите е различна за отделните мерки като може да достигне до 300 хил. лв. Предвижда се кандидатът да осигури определен процент съфинансиране.Един от критериите при оценката на проекта са работните места, които ще бъдат разкрити при осъществяването му.

Какво е финансирането

По мерките „Подобряване на градската среда“ и „Подобряване на социалната инфраструктура“ максималната обща стойност на бюджета за един кандидатстващ за финансиране обект е 300 000 лв. с ДДС, като съфинансиращата вноска от кандидата е най-малко 50%, а финансирането от „Красива България“ е най-много 100 000 лв. с ДДС.
По мярката „Социални услуги от резидентен тип“ максималната обща стойност на бюджета за един кандидатстващ за финансиране обект е 300 000 лева с ДДС, като съфинансиращата вноска от кандидата е най-малко 20%, а финансирането от ПКБ е най-много 160 000 лв. с ДДС. По мярката „Спешно подпомагане на социални домове“ максималната обща стойност на бюджета за един кандидатстващ за финансиране обект е 600 000 лева с ДДС, като съфинансиращата вноска от кандидата е най-малко 20%, а финансирането от ПКБ е най-много 320 000 лв. с ДДС.

dnevnik.bg