Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

5 грешки, които търговците само чакат да направите по Коледа

С чиста съвест можем да обявим сезонът на коледния шопинг за открит. Мнозина, както всяка друга година по това време, са склонни да харчат с широки пръсти. На някои ще им се наложи да изплащат коледните си разходи до април следващата година – ако злоупотребят с кредитната си карта. В тази връзка Кристофър Елиът в Mint.com изброява 5 грешки, на които търговците тайничко разчитат. Ето кои са:

1. Да не сравнявате, когато пазарувате. Очакванията са по Коледа да оставите скептицизма си на входната врата на магазина и ще се втурнете да купувате всичко, което искате. Веднага. Не е необходимо да сте топ финансист, за да сте наясно колко е глупаво това. И къде ще ви отведе. Използвайте интернет и мобилните приложения за сравняване на цени при чуждестранни онлайн поръчки. Ще си спестите главоболия.

2. Да превишите предварително заложения бюджет. Нали в крайна сметка това е сезон на изобилието? Още храна! Още напитки! Още вещи! Освен това този коледен шопинг сезон може да се окаже първият от доста време насам, който не е белязан от знака на рецесията. И все пак, не губете предпазливостта си. Бъдете внимателни. Поставете си бюджет и го следвайте разумно.

3. Да се възползвате от талоните за подаръци. Магазините ги обичат. Защо? Понеже потреблението напоследък се свива, а това е начин да се освободят от някои от стоките си. това не означава, че артата за подарък или сертификата за покупка с определена стойност е лоша идея. Само имайте предвид когато получите такива за празниците, че те могат да бъдат „бомба със закъснител“. Имат срок. Затова си вземете това, което сте избрали от магазина възможно най-скоро и разменете картичката с парична стойност, веднага щом можете. Трябва да се отбележи също, че талоните за подаръци се обезценяват с всяка изминала година заради инфлацията.

4. Пазруване до припадък. Тазгодишният шопинг сезон се очаква да бъде с главозамайващи, приятни за търговците разултати. Предколедно се пазарува. След Коледа ще се купува. Ноември отбеляза урожай откъм покупки в развитите икономики – в Щатите имаше „Черен петък“ и „Кибер понеделник“. Някои хора се почувстваха потиснати от есента и решиха да подобрят настроението си с пазаруване в мола. Но колкото по-скоро приключите с лудостта на пазаруването, толкова по-добре. Не позволявайте то да ви обсеби.

5. Да забравите да върнете нежеланите стоки. Естествено, бизнесът предпочита да задържите странния подарък на племенника си или блузата, която никога няма да носите. Така пълним шкафовете си с толкова много непотребни вещи, които след години изхвърляме. Излишно е, по-добре се опитайта при първа възможност да направите замяна.

manager.bg