Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Междупартийна обич за рождения ден на Данаилов

Представители на опозиция и управляващи се събраха в Клуба на народните представите, за да отбележат 70-ия рождения ден на Стефан Данаилов.Рамо до рамо застанаха председателят на парламента Цецка Цачева, лидерът на ДСБ Иван Костов, председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, съпартийците на Ламбо представители на ДПС, независими депутати и изненадващият гост на тържеството – президентът Георги Първанов.Най-емоционална в поздравленията си беше Цачева, която заяви, че преди години, когато е гледала филмите на Данаилов, никога не си е представяла, че един ден ще застане рамо до рамо с него. Председателят на парламента нарече именития актьор “магията Стефан Данаилов“.  Той има чар, талант, има присъствие и харизма, заяви Цачева.

„След пустинята на словесните страсти и драми поне за кратко се потапяме в оазиса на човечността. Стоим прави в чест на един човешки дух“, заяви проф. Андрей Пантев.Нито веднъж не забелязахме при него капка високомерие, капка „тарикатлък”, капка пренебрежение, казаоще Пантев.Георги Първанов също не скри възхищението си от актьора.Много пъти съм се учил от Стефан Данаилов, каза Първанов. Той обясни, че преди десет години от БСП са предложили първо на Данаилов да се кандидатира за държане глава, но той отказал.След този отказ аз изпълнявах тази длъжност 10 години, каза Първанов. Той не пропусна да направи тънък намек за бъдещата политическа кариера на Ламбо, като каза, че след 5 години актьорът вече ще е в президентската си възраст.

Данаилов от своя страна заяви, че в трите парламента, в които е народен представител, е срещал повече симпатии, отколкото политическа ненавист. Актьорът благодари на колегите си за това.Сред подаръците, които той получи, бяха реплика на парламентарния звънец от председателя на парламента Цецка Цачева, скулптура на бик от на ДПС, кошница с подаръци и цветя от ГЕРБ. Подаръкът на БСП малко закъсня, но пък беше впечатляващ.Съпартийците бяха поръчали картина, на която е изобразен самият Стефан Данаилов в патриаршески одежди. В едната ръка той държи роза, а в другата – театрална маска.

dnes.bg