Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Лиляна Павлова: За преминаване по затворен път, трябва да се отнема шофьорската книжка на водача

Въпреки забраните и затворените пътища, заради лоши метерологични условия, има шофьори, които преминават по такива пътища и дори се опитват да изпреварват снегорини. За подобно нарушение, трябва да бъде отнета дори и шофьорската книжка на водача. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Министър Павлова представи новите винетни стикери за следващата 2013 година, като посочи, че няма да има увеличение на цената на винетките за леки автомобили.

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров отбеляза, че българският водач е недисциплиниран, дори когато е застрашен животът му, и животът на останалите участници в движението. Глобите за влизане по затворен път трябва да станат над 5000 лева, заяви инж. Лазаров. Той коментира, че глобата за подобно нарушение в Сърбия например е 13 000 лева., а у нас шофьорът се разминава само порицание.

От Агенция „Пътна инфраструктура” посочиха, че пътната обстановка към момента в страната е спокойна, като единствено днес ще бъде затворен проходът Троян – Кърнаре заради почистване. Успокоена е вече и обстановката в Североизточна България, въпреки че в последните два дни беше изключително тежка, с ураганен вятър и снежни виелици, отбеляза инж. Лазаров и добави, че служителите на АПИ са рискували живота си, за да могат да почистват пътища.

focus-radio.net