Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 09.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

„Арго“ на Бен Афлек с най-много номинации за Златен глобус

Обявиха номинираните филми и актьори за наградите „Златен глобус“, които ще се проведат в Лос Анджелис на 13 януари. С най-много номинации е „Арго“ на Бен Афлек, който за една бройка да се снима в България. Афлек е номиниран и за най-добър режисьор.

Ето номинираните по категории:

Най-добра драма: „Арго“, „Джанго без окови“, „Животът на Пи“, „Линкълн“, „30 минути след полунощ“.

Най-добра комедия или мюзикъл: „Най-екзотичният хотел Мариголд“, „Клетниците“, „В царството на пълнолунието“, „Риболов в пустинята“, „Наръчник на оптимиста“.

Най-добър режисьор: Бен Афлек за „Арго“, Катрин Бигълоу за „30 минути след полунощ“, Анг Ли за „Животът на Пи“, Стивън Спилбърг за „Линкълн“, Куентин Тарантино за „Джанго без окови“.

Най-добър актьор в драма: Даниел Дей-Люис в „Линкълн“, Ричард Гиър в „Арбитраж“, Джон Хоукис в „Сеанси“, Хоакин Финикс в „Господарят“, Дензъл Уошингтън в „Полет“.

Най-добра актриса в драма: Джесика Частейн в „30 минути след полунощ“, Марион Котияр в „Ръжда и кости“, Хелън Мирън в „Хичкок“, Наоми Уотс в „Невъзможното“, Рейчъл Уайз в „Синята бездна“ (The Deep Blue Sea).

Най-добър актьор в мюзикъл или комедия: Джак Блек „Бърни“, Брадли Купър в „Наръчник на оптимиста“, Хю Джакман в „Клетниците“, Юън Макгрегър в „Риболов в пустинята“, Бил Мъри в „Хайд парк на Хъдсън“.

Най-добра актриса в мюзикъл или комедия: Емили Блънт в „Риболов в пустинята“, Джуди Денч в „Най-екзотичния хотел Мариголд“, Дженифър Лоурънс в „Наръчник на оптимиста“, Маги Смит в „Квартет“, Мерил Стрийп в „Любовна терапия“.

Най-добър поддържащ актьор: Алън Аркин в „Арго“, Леонардо ди Каприо в „Джанго без окови“, Филип Сиймур Хофман в „Господарят“, Томи Лий Джоунс в „Линкълн“, Кристоф Уолц в „Джанго без окови“.

Най-добра поддържаща актриса: Ейми Адамс в „Господарят“, Сали Фийлд в „Линкълн“, Ан Хатауей в „Клетниците“, Хелън Хънт в „Сеанси“, Никол Кидман в „Вестникарчето“.

Най-добър чуждоезичен филм: „Любов“ (Amour, Франция), „Кралска афера“ (A Royal Affair, Дания), „Недосегаемите“ (The Intouchables, Франция), „Кон-Тики“ (Kon-Tiki, Норвегия), „Ръжда и кости“ (Rust and Bone, Франция и Белгия).

Най-добър сценарий: „30 минути след полунощ“, „Линкълн“, „Джанго без окови“, „Арго“, „Наръчник на оптимиста“.

Най-оригинален сценарий: „Анна Каренина“, „Арго“, „Облакът атлас“, „Животът на Пи“, „Линкълн“.

Най-добра анимация: „Храбро сърце“, „Франкенуини“, „Хотел Трансилвания“, „Чудната петорка“, „Разбивачът Ралф“.

lifestyle.bg