Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Над 100 пъти стрелял убиецът от Кънектикът

Масовият убиец Адам Ланза, който отне живота на 26 души в Кънектикът, е стрелял с винтовка, съобщи Би Би Си. Припомняме, сред загиналите има 20 деца, 18 от които загинаха при стрелбата, а две починаха по-късно в болницата. Жертвите са 12 момичета и 8 момчета на 6-7 годишна възраст. Убити са и 6 жени. Телата са идентифицирани. Една жена, работела в училището, е единствената оцеляла след прострелване. В САЩ е обявен 4-дневен траур в памет на жертвите. Очаква се днес президентът Барак Обама да посети семействата на загиналите.Шефът на службата за съдебна медицина в щата Кънектикът –  Уейн Карвър, потвърди, че всички са починали от огнестрелни рани.„Това е най-лошото, което съм виждал.“ – заяви Карвър на пресконференция, предавана по американските телевизионни канали. Той уточни, че изстрелите са произведени от далекобойна винтовка. По телата на жертвите е имало между 3 и 11 рани.Експертите смятат, че стрелецът вероятно е използвал и друго оръжие.

Очевидци твърдят, че той е имал най-малко два пистолета – Glock и Sig Sauer. По-късно винтовката е намерена в автомобил, паркиран близо до училището. Съобщава се, че оръжията са законно притежавани от майка му.Предполага се, че нападателят се е самоубил. Тялото му е намерено в училището „Санди Хук“в градчето Ню Таун, където беше извършено масовото убийство.Според полицията, той е приложил сила, за да проникне в сградата.Има версия, че вътре го е пуснала директорката на училището Дон Хочспранг, която също е сред жертвите.Според свидетел, който се е намирал близо сградата, убиецът е произвел най-малко 100 изстрела.За изясняването на случая полицията разчита на показанията на единствения оцелял свидетел, който се е намирал в една от двете класни стаи, където са убити децата. Не се уточнява дали свидетелят е дете или възрастен.

Предполага се, че Ланза е влязъл в училището около 9.30 ч. Човек от персонала е успял да предупреди за опасността по вътрешната връзка. Учителите са затворили вратите на класните стаи. Някои от децата са се скрили в шкафовете. Стрелбата в две от класните стаи и в директорския кабинет е продължила няколко минути.Според свидетели,  нападателят не  е произнесъл нито дума докато е извършвал убийствата. По информация на New York Post, полицейски служител е съобщил, че в 9:38 ч. „изглежда стрелбата е приключила“ и е станало тихо. В училището „Санди Хук“ учат деца от 5- до 10-годишна възраст. Жителите на градчето носят цветя  играчки на улицата, където се намира училището. Засега няма категорична яснота за мотивите на убиеца. Предполага се, че той е страдал от психично заболяване.

news.bg