Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

„Хобит: Неочаквано пътешествие” с рекорден дебют за декември

Филмът на Питър Джаксън „Хобит: Неочаквано пътешествие” счупи рекорда за най-големи приходи за дебютен уикенд в кината в Северна Америка. Мащабната продукция, която разказва приключенията на хобита Билбо Бегинс, тръгнал с дружина джуджета да помогне за връщането на изгубената им страна, реализира печалба от близо 85 милиона долара. Специалистите отсега залагат какви приходи ще донесат следващите две части от замислената като революционна трилогия, които ще излязат през декември 2013 и юли 2014 г.

Филмът на Питър Джаксън „Хобит: Неочаквано пътешествие” постави рекорд през дебютния си уикенд в САЩ и Канада, като реализира приходи от продажбата на билети в размер на 84,77 милиона долара. С подобно постижение не може да се похвали нито една друга лента в историята. Приходите на триизмерния филм, първи от трилогията, която Джаксън снима по класическия роман на Толкин „Хобитът“ от 1937 г., изпревариха досегашния рекорд на „Аз съм легенда“ с Уил Смит.

По време на декемврийския си дебют през 2007 г. той събра от продажбата на билети 77,2 милиона долара. Постижението на „Хобит: Неочаквано пътешествие“ е по-добро и от това на трите ленти от трилогията „Властелинът на пръстените“, заснета също по Толкин от новозеландеца Питър Джаксън. Най-добрият резултат от поредицата за пръстените- този на „Завръщането на краля“ бе 72,6 милиона долара през дебютния уикенд. А именно тази лента донесе на Джаксън и компания 11 награди „Оскар“.

„Хобит: Неочаквано пътешествие“ обаче не спечели много ласкави оценки от страна на критиците. Той не бе номиниран за „Златен глобус“, въпреки очакванията. Не бе посрещнато като кой знае какво постижение и това, че Джаксън използва за пръв път в историята технологията с 48 кадъра в секунда, вместо с традиционните 24. Режисьорът Питър Джаксън твърдо застана зад новата технология. Той каза, че тя е бъдещето на киното и прави 3D eфектите по-ярки и реалистични. Зрителите явно са му повярвали,тъй като по целия свят филмът, чиято световна премиера бе на 14 декември, събира 223 милиона долара приходи. Премиерите на другите две ленти от трилогията „Хобит“ са насрочени за декември 2013 и юли 2014 г.

ekipnews.bg