Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

5 причини защо кариерата е полезна за здравето ви

1. Държи ви далеч от мизерията.

Това твърдение може да ви звучи претенциозно, но е вярно.Получаването на редовен доход означава, че може да избегнете „здравните” капани на бедността и мизерията.Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) нещата, които гарантират дълъг живот са: достъп до медицински грижи, справяне с хроничните заболявания, здравословен начин на живот и хранене, редовни физически упражнения, намаляване на стреса и цялостно добро психично здраве.Наскоро бе установено, че проблемите със съня засягат главно бедните хора.

2. Дава ви достъп до по-добро здравеопазване.

Да имате здравни осигуровки, плащани от работодателя ви, със сигурност е здравословно. Не само, че тези осигурителни планове улесняват провеждането на редовни профилактични прегледи и лечение (при необходимост), но в много страни по света често предлагат и други стимули за укрепване на здравето, като: карти за фитнес с намаление, програми за спиране на цигарите или консултации за намаляване на теглото.

3. Чувствате се социално ангажирани.

Проучванията показват, че хората, които имат добри взаимоотношения с колегите си, действително живеят по-дълго. При тях се наблюдава по-висока степен на щастие и удовлетвореност от живота.Като цяло, принадлежността към дадена социална група, осигурява „защитна мрежа”, която е свързана с дълголетието.

4. Помага да се възстановите след преживяна стресова ситуация.

За тези, които са били безработни – особено заради травма или заболяване, завръщането на работа може да ускори възстановяването.

5. Помага за намиране на цел в напреднала възраст.

Работата често е свързана с желанието ни да имаме цел в живота. Показател за това е нарастващия брой на хората, които избират да продължат да работят в напреднала възраст.Д-р Робърт Бътлър, основател и директор на Националния институт по застаряване на населението и Главен изпълнителен директор на Международния център за дълголетие, коментира пред Националното радио на Америка, че възрастните хора могат да продължат да работят, защото „…така ще имат причина да стават сутрин. Тя им дава реална цел, усещане за смисъл”.

Вероятно много от вас ще кажат:

Времената са трудни, не се намира работа, опитвах много пъти, ходих на десетки интервюта и т.н.Отчаянието е лош съветник. Помислете какво ви прави щастливи, с какво сте мечтали да се занимавате, “ако остане повече време”.Може да откриете, че например: курс за преквалификация, книга за личностно израстване, надомна работа или пък малък собствен бизнес ще дадат старт на ново начало в живота ви.

http://svejo.net/