Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кметът Йорданов: Трябва да подложим на дебат преструктурирането на Тубдиспансера

До края на днешния работен ден местната власт във Варна ще обмисля  от къде да намери нужните 212 000 лева за заплащането на дължимите възнаграждения на персонала на Тубдиспансера. Това каза в отговор на питане кметът на морската столица Кирил Йорданов по време на днешното 14-то заседание на Общински съвет.„Преструктурирането пък е въпрос на дебат, който е с повишена трудност и се надявам заедно да решим този проблем. Бъдещето на болничното заведение е от особена важност, години наред ние го финансираме. Администрацията прави анализ как се изразходват тези средства, а решенията за неговото бъдеще ще вземем заедно. Първата стъпка ще бъде отпускането на 225 000 лв. прифинансова възможност. Трябва да се види какво може да бъде изплатено от дължимите заплати на персонала на Тубдиспансера до идващите празници“ , допълни Йорданов.

Той каза, че днес ще бъде връчено дарението на Противопожарна служба – 108 ръкавици и 12 чифта топлоизолационно облекло. По отношение на пречиствателната станция на „Златни Пясъци“ градоначалникът каза, че е установен срокът за подаване на документи – 13 декември. По думите му срокът за подаване на документи не е 24 дни, а са 36 работни дни. Предстои общинска охранителна фирма със своите функции и права да заработи в града. Кметът поясни, че е имало питания във връзка с нуждата от структура, като общинска полиция след като има частни фирми. „Да бъде ясно общината и държавата имат. Има закон за полицията и до сегашния ред ние сме поемали издръжката на тези хора, имаме достатъчно обекти на които хората да бъде възложена работа на служителите, заети в охранителна дейност.

„Надяваме се парите на СУПЦ-то до края на тази седмица да са изплатени“, добави Йорданов. Той каза още, че е получил извадка за плащането на неустойка от „Градски транспорт“ за нереализираната сделка по закупуване на частния превозвач „Транстриумф“ от 75 000 евро. „Решението за настоящето и бъдещето на „Градски транспорт“ ще се вземе от Общински съвет“, изтъкна кметът. С 28 гласа „за“ и 4 „против“ местните депутати приеха актуализацията на бюджета на общината за 2012 година с приходна част от 191 646 000 лева

dnesplus.bg