Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Движението в страната вече се нормализира

Възстановено е движението на магистрала „Хемус“ в участъка Шумен – Варна в двете посоки, съобщи пресцентърът на пътната агенция.Движението е пуснато и по път I-2 Белокопитово-Нови пазар, път I-4 Шумен-Търговище, път II-21 Русе-Силистра, път II-23 Русе-Кубрат и път I-2 Русе-Разград.Отворен и е Ришкият проход, съобщи пресцентърът на агенцията „Пътна инфраструктура“.Възстановено е и движението по пътищата „I-7“ Шумен-Върбица, „III-208“ Провадия-Айтос, „III-2008“ Варна-Повеляново, „III“-9004 Белослав-Житница, „II-494 Тутракан-Кубрат, „I-9“ Варна-„Златни пясъци“.

Възможно е вече пътуването и по автомагистрала „Хемус“ в посока от Варна към София, съобщиха от областното пътно управление в крайморския град. Вече са отворени и пътищата Провадия-Дългопол-Айтос, Девня-Повеляново-Варна и Белослав-Разделна-Падина.Възстановено е и движението в отсечката Варна-Златни пясъци-границата с област Добрич.Към 13.00 часа в Североизточна България без електрозахранване са три села – две в Шуменско и едно в област Варна. От „Енерго-ПРО“ уточняват, че има 74 екипа в пълна готовност за отстраняване на аварии по мрежата по време напразниците. Те обслужват областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград. Екипите са оборудвани с необходимите високопроходими автомобили, средства за комуникация, инструменти, лични предпазни средства и зимно работно облекло. При влошаване на метеорологичната обстановка компанията има готовност да прегрупира и пренасочи допълнителни екипи, а при необходимост да ангажира и технически групи на фирми-подизпълнители.

От Община Варна съобщават, че снегопочистващите фирми ще продължат да работят, докато се осигури проходимост на всички улици в града. Дейността им се следи стриктно чрез общинската система за контрол и дружествата ще получат пари само за реално извършени дейности. Домашният социален патронаж в града продължава да работи. До края на деня ще бъде раздадена храна за предстоящите празнични почивни дни на 500 нуждаещи се. Трите безплатни трапезарии в града осигуряват храна на 1 325 души. Общината е подготвила и 90 пакета с храна, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се чрез религиозните храмове в града.Почти изцяло е възстановено електрозахранването в Обзор. Ток има и в селата Кошарица, Паницово, Раковсково и Приселци, които също останаха на тъмно след аварията на електропровод. Това съобщиха от Областната администрация в Бургас. До края на деня електричество ще има и в селата Баня и Емона. От община Поморие съобщиха, че е нормализирано движението по пътищата, които са проходими при зимни условия. Всички населени места, с изключение на Козичино, имат ток и вода. Пътят до селото вече е отворен и екипи на EVN пътуват към мястото на аварията за нейното отстраняване.