Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

МВР с най-успешната си година от 20 насам, обяви Цветанов

Министър Цветан Цветанов определи изминалата 2012 година като най-успешната за МВР за последните двадесет.Той присъства на тазгодишната церемония по връчване на наградите „Полицай на годината“, белязана от сълзите на МВР шефа и припаднала служителка на ведомството.Вицепремиерът благодари за успехите на всички свои служители и изтъкна, че тази година е започнала с успешната операция „Феникс“. Той припомни осъдителните присъди за „Наглите“, които според него са изключителен успех както за МВР, така и за България.

Цветанов изтъкна и времената, в които отвличанията са били ежедневие и посочи, че те бързо се забравят. Той благодари на бившия главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев, който също присъстваше на церемонията и подчерта неговата лична ангажираност в процеса срещу групата на „Наглите“.Вицепремиерът припомни и факта, че е задържана групата на Боксьора, обирала златарски ателиета. Когато те са на топло, държавата е много по-спокойна, каза той.

Цветанов отправи и своите специални благодарности и към всички майки, загубили децата си по пътищата на България. Министърът припомни, че благодарение на тях е променено и законодателството. В този момент вълнението взе връх и вътрешният министър се разплака, спомняйки си за тяхната мъка.Вицепремиерът съобщи още, че жертвите на пътя през 2012 година са 583 и отбеляза, че в предишни години те са били хиляди. Сега обществото е по-зряло, категоричен бе Цветанов.Той благодари и на 15-годишния Марио, спасил дете, чиято мечта е да стане полицай. Аз съм убеден, че тази мечта може да стане реалност, заяви Цветанов.

Вицепремиерът отправи и специални благодарности към бившия вътрешен министър Йордан Соколов за подкрепата му за работата на МВР. Няма бившо и настоящо ченге, и няма и бивш и настоящ министър на вътрешните работи, категоричен бе той.Колеги, гордея се с това, което правите, обърна се към присъстващите МВР шефът.Голямата индивидуална награда „Полицай на годината“ за пръв път тази година отива при двама служители – инспектор Калин Литов и инспектор Никола Павлов от сектор „Наркотици“. Наградата им бе връчена лично от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той ги похвали за успешната и работа съвместно с Американската агенция за борба с наркотиците ДЕА.Награда Полицай на годината получи и Димитър Желев от Националната полиция, който се е отличил с разкриването на ДДС измами и с разследването си срещу бивш шеф на Държавен фонд „Земеделие“.Граничният полицай Иво Костадинов също получи награда от директора на ГДБОП Станимир Флоров. Костадинов има 164 досъдебни производства тази година, в следствие на което са осъдени 111 български и чуждестранни граждани.

Голямата колективна награда отива в сектор „Митнически режим“ към ГДБОП за предотвратяването на редица престъпления срещу данъчната и осигурителната система.Повече от 30 успешни операции са провели отличените антимафиотите.Първи подгласник сред колективите отива при Националната полиция. Столичните полицаи са наградени за успешното охраняване през годината на 89 обекта, сред които дипломатически представителства. Втората колективна награда отива при сектор „Престъпления против собствеността“ за реализирани шест успешни операции срещу телефонните измами и разкриване на престъпна група от служители на елразпределително дружество.

Третата награда Полицай на годината е за екипажа на кораба „Крайморие“ за спасените тримата бедстващи рибари. Специалната колективна награда „Полицай на годината“ е за сектор Грабежи към СДВР. Бяха връчени и три поощрителни награда – на полицая Наталия Ангелова, на ГДБОП и на БОП-Благоевград.И тази година бяха връчени две специални награди за граждански принос – първата получи Мария – майката на убитата на пътя Валя от Бургас. Втората е за Марио Тихомиров от Белоградчик, който спаси момче, пропаднало в пропаст. Той и двамата му братя получават ваучер за почивка в база на МВР.Специална награда за гражданско доверие получиха полицаите от 4-то РПУ Бургас Тодор Маринов и Румен Кехайов, спасили младеж, натровил се с хапчета

News.bg