Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Тенденциите в маркетинга тази година

Маркетингът на 2012 година може да бъде обобщен в три думи – „мобилно”, „големи марки” и „Google обновления”. Поглеждайки назад към събитията и напредъка специално на маркетинга в интернет през миналата година, можем да опитаме да предвидим какво ни очаква.Американският автор и експерт Джоана Лорд изброява в списание Entrepreneur основните си очаквания за поведението на маркетинг пазара в развитите икономики през 2013 г. Според нея ще наблюдаваме следното:

• Повишаване на стойността на „вторичния екран”. Под „вторичен екран“ се имат предвид мобилните устройства. Те проникнаха в повече от 75% от населената територия на света. Съвременният маркетинг вече не може да пренебрегне стойността на предлагането на достъп до мобилните платформи като телефоните и таблетите на марките и клиентите си. Ще се търсят нови формати и изработването на приложения за рекламодателите ще отбележи възход.

• Еволюция на моделите за следене и отмерване. Миналата година отбеляза възход на моделите за анализ, пакетите за следене на изпълнението на кампаниите по каналите и останалите модерни решения да се отчита ефективността на маркетинга. Смята се, че през 2013 г. ще се развият подходите за измерване как медийните канали се стимулират един друг.

• Възход на игровото мислене на потребителя. Големите брандове, стартиращите фирми и всяка компания в диапазона между тях ще харчат повече пари и ресурси, за да правят продуктите си по-игрови и забавни.

• Фокус върху създаването на съдържание под името на бранда, разговори и ценни ресурси, които привличат потребителите към продуктите на компаниите, уебсайтовете им или присъствието им в социалните мрежи без платен маркетинг.

• По-красиви визуализации на данните на маркетинга, ясни и разбираеми за аудиторията и за рекламодателите.

• Повече маркетинг за лоялните клиенти.

• Марките ще станат по-значими в социалните медии. По-ангажиращи.

• Ще има повече анализи на маркетинг активностите. Бизнесът ще използва техните данни, за да предначертава пътя на новите си продукти, да организира плановете си за назначаване на кадри и да предвижда пазарните си движения. С тях ще цели да постига по-добри решения.

• Дизайнът ще продължи да бъде цар. Красивият вид на продуктите никога не е бил толкова постижим и достъпен. Ще се цени и дизайнът на уебсайтовете.

• Локалният маркетинг ще стане мейнстрийм. Компаниите никога досега не са разполагали с толкова много инструменти, с които да разбират как да подобрят резултатите си в местното търсене, да се свързват с хората на място и да измерват успеха им. От тук следва, че ще отслабва маркетинга за масите и в резултат ще се появят все повече успешни малки фирми и бизнес начинания.

manager.bg