Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Колко привлекателни сте всъщност?

Експертът по взаимоотношения Трейси Кокс твърди, че има прост начин да се разбере колко сте привлекателен спрямо другия пол. Повечето жени искат да бъдат най-горещото момиче на партито, но не знаят дали това е така. Ако трябва да определят своя сексапил по скалата от едно до десет, те биха се затруднили в гласуването.Повечето хора преценяват собствения си външен вид доста противоречиво – в един миг се чувстват страхотни, а в друг – направо грозни.Една от причините защо нашето възприятие за самите себе си е опорочено така, е защото ние не можем да се видим отстрани и да преценим цялостния си образ.Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да бъдете по-точни и обективни, ако трябва да оцените своята привлекателност по въпросната скала:

1. Притеснявате ли се за външния си вид?

Привлекателните жени са склонни да бъдат по-уверени във външния си вид, но въпреки това сред тях има такива, които се тревожат за визията си и са склонни да не се възприемат като много атрактивни за другия пол. Една от причините за това е, че те се сравняват с холивудски звезди и топмодели, а не със средностатистическите жени. Тоест, подценяват се.

2. Замислете се колко привлекателни са бившият и настоящият ви партньор.

Хората са склонни подсъзнателно да се влюбват и да започват връзки с представители на срещуположния пол, които смятат че им отиват физически, макар и с напредването на възрастта това да става по-маловажно. Тоест, ако партньорите ви са атрактивни, вероятно и вие сте такива.

Ако сте богат/а и могъщ/а, това добавя точки към вашата привлекателност. В интерес на истината, тези две ваши качества биха привлекли повече кандидати за сърцето ви, отколкото идеалните черти на лицето ви или хармоничните пропорции на тялото ви.

3. Каква е вашата емоционална интелигентност?

Това ще ви спечели точки спрямо хората, които търсят дългосрочни партньори. Ако сте честни, лоялни, грижовни и чувствителни може да се окажете по-привлекателни, отколкото си мислите. Емоционалната интелигентност е нещо, над което имаме контрол. Много по-лесно е да се научиш да се отнасяш добре и с уважение към другите, отколкото да се мъчиш да спечелиш „Оскар“, за да ги впечатлиш.

4. Колко общителни сте?

Факт е, че по-контактните и общителни хора, са по-привлекателни за противоположния пол в сравнение със стеснителните мълчаливци. Обаятелната личност на човек е огромен фактор, който влияе на неговата привлекателност. Тоест, дори да сте много красиви, ако сте срамежливи и не особено контактни, може и да не сте сред най-ухажваните в компанията. Чувството за хумор също е много атрактивна черта (особено при мъжете).Няма забавен човек, който да страда от самота и да не може да си намери половинка.

5. На колко сте години – няма значение!

Странното е, че на определен етап от живота младостта ни се вижда не чак толкова привлекателна и важна черта. Повечето хора се оглеждат за партньор, който е на възраст в рамките на пет години около неговата, така че ако сте на 40 няма да ви интересувамнението на 20-годишните за персоната ви.

Всеобщото мнение, че младите жени са по-привлекателни, отколкото по-зрелите не е много точно, защото това зависи изцяло от това колко добре изглеждат. Изследванията показват, че при възможност за избор между добре поддържана зряла дама и занемарена млада жена, повечето мъже биха избрали първата.Другото интересно нещо, свързано с възрастта е, че въпреки общоприетите възприятия за нея, повечето от нас се чувстват по-привлекателни и уверени във външността си с напредването на възрастта

tialoto.bg