Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кои са режисьорите, фаворити за Оскар

Наградата на Гилдията на американските режисьори (Directors Guild of America – DGA) често подсказва кои режисьори и филми да очакваме да оберат най-престижните статуетки в кино индустрията.Режисьорите Катрин Бигълоу, Стивън Спилбърг и Бен Афлек са сред кандидатите за отличията на режисьорския синдикат в САЩ, съобщава БГНЕС.

Катрин Бигълоу, първата жена, спечелила „Оскар“ за най-добър режисьор през 2010 г. за „Войната е опиат“ идва с номинация за „30 минути след полунощ“ или по известен като филмът за преследването на Осама Бин Ладен.

Стивън Спилбърг се появява сред кандидатите с биографичния „Линкълн“ за едноименния американски президент, който се бори за премахване на робството и става фаворит за следващите „Оскар”-и.

Бен Афлек беше номиниран от Гилдията за „Арго“ – една ЦРУ история с лек антиирански привкус или разказ за измъкването от Иран на американски дипломати, загазили сред иранската революция.

Номинирани са и американецът от китайско-тайвански произход Анг Лий за триизмерната „Одисея на Пи“ и британецът Том Хупър за адаптацията на голям екран на хитовия мюзикъл „Клетниците“.Победителят ще бъде обявен на 2 февруари в Холивуд.Всички кандидати, с изключение на Бен Афлек, имат вече награда от гилдията – Катрин Бигълоу за „Войната е опиат“, Стивън Спилбърг – три пъти – за „Спасяването на редник Райън“, „Списъкът на Шиндлер“ и „Виолетов цвят“, Анг Лий за „Планината Броукбек“ и Том Хупър за“Речта на краля“.Победителите в този конкурс през последните девет години винаги след това са с „Оскар“ за най-добър режисьор.

actualno.com