Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

15 професии, които са във възход

Без значение дали планирате да се преквалифицирате или сега се ориентирате професионално, винаги е ценно да знаете кои са кариерите, които набират сила.С тази идея Business Insider състави списък на 15-те професии, които се разрастват с най-бързи темпове в момента и в които не е задължително изискване магистърската или докторска степен. Нужни са максимум няколко години обучение, за да се овладеят добри умения в конкретната област.Класацията е изготвена на базата на данни за пазара на труда в САЩ, но може да се отнесе и към европейските държави. „Ако 2013 година е вашата година на свеж старт, време е да бъдете енергични“, коментират американските автори. Списъкът изглежда така:

1. Мениджър социални медии. Управлява представянето на марката в сайтовете за споделяне, включително в платформи за снимки като Pinterest. Снабдява клиентите и феновете с полезно допълнително съдържание. Очаква се, че професионалистите с такава дейност в САЩ ще нараснат с 14% тази година и ще получават между 23 и 86 хил. долара годишно.

2. Специалист планиране и организиране на събрания, конференции, срещи.

3. Консултант енергийни проекти. Наричан е още енергиен одитор. Помага в защитата на околната среда и се бори със замърсяването, като инспектира сгради и домове.

4. Преводач. В съвременния глобализиращ се свят комуникацията през границите става по-важна от всякога.

5. Учител по йога. Заплата: между 17 и 63 хил. долара годишно в САЩ.

6. Екскурзовод.

7. Уеб разработчик. Очакван ръст на професията – 22% тази година.

8. Шофьор на товарен камион за доставки. В Америка получават между 25 и 57 хил. долара годишно.

9. Личен консултант. От фитнес инструктор до човек, който се занимава с мотивацията и психологическото състояние на друг, който го е наел.

10. Пиар експерт. В Щатите тези професионалисти получават към момента между 31 и 95 хил. долара за 12 месеца.

11. Медицинска сестра. Ще са все по-търсени в бъдеще с оглед на застаряването на населението. За работата им е необходимо обучение, което обаче не трае толкова дълго, както при лекарите.

12. Посредник при решаването на конфликти и спорове между организации, частни лица и фирми, когато за всички страни е взаимоизгодно да се избегне разправата в съда.

13. Разследващ, който събира и изследва улики на местопрестъпления.

14. Технолог медицинско лечение с радиоактивни лъчения.

15. Предприемач. Основател на бизнес.

manager.bg