Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Нагли хора, безсмислен референдум, отговор ”Да” няма да промени нищо

Това е един действително безсмислен референдум. Ако отговорът на референдума е „да”, нищо няма да се промени. Това каза в Лимасол, Кипър, пред журналисти, премиерът Бойко Борисов, цитиран от “Фокус”.„Хората едвам събират пари, за да си платят заплатите и пенсиите в Европа, а точно сега – един на практикатяснопартиен проект ( АЕЦ „Белене“), само БСП го иска. И то проект, който дори няма подписан договор. Защитават нещо, на което дори те не му знаят цената. Овчаров говори за 4 милиарда евро, Станишев днес говори за 6 милиарда евро.Милиардите евро те ги смятат така все едно са домати в „плод – зеленчук”, коментира Борисов изказвания от днес в парламента по темата.“На този референдум просто ще се изговорят отново лъжите, които са повтаряли толкова години, и нищо. Вече казахме, че България ще изгражда седми реактор на „Козлодуй”, там са ни ядрените мощности, а „Белене” е един провален проект. Ако е бил добър, то Станишев е щял да го подпише“, добави премиерът.

200 милиона евро или 400 милиона лева, изтеглени за АЕЦ „Белене”, трябва да бъдат върнати през месец май на БНП „Париба, каза още Борисов, който преди време определи този дълг като „големия кошмар на правителството“.

„Сутринта, преди да тръгна, с Дянков се чудихме – как май месец трябва близо 200 милиона евро да върнем на „Париба”. 400 милиона лева на българските данъкоплатци – трябва да ги върнем май месец. Изтеглени за „Белене”, похарчени за един гьол. Това са просто нагли хора. Нагли хора, които в момента се упражняват с българите. Ако той е бил добър проект, той да го е подписал и да е построен. Защо не са го подписали? Защо? Защо?”, възмути се Борисов.