Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Перфектният грим не се крие само в продуктите

Експертите в сферата на макияжа знаят, че не само продуктите, които слагаме по лицето си са важни, а и тези, които ни помагат да го направим. Дори да имате най-скъпите и дълготрайни сенки, те може да не се задържат на лицето ви, заради нефукнционалната четка, с която ги слагате.С усърдието , с което избирате гримовете си, трябва да купувате и апликаторите и четките за нанасянето им. Вижте кои са различните видове четки за грим и защо са необходими:

Четката за фон дьо тен

Тя трябва да е кръгла, пухкава и плоска. Това ще допринесе за по-лесното и равномерно нанасяне на фон дьо тена върху кожата. Кръглата форма е наложителна при използването на подобен вид козметика, за изглаждането на текстурата на кожата и цялостното покриване на несъвършенствата.Нанасянето трябва да е с въртеливи движения.

Четката за руж

Важно е ружът да се нанася на точно определено място на лицето, за да предаде приятния леко червеникав нюанс на бузите. Поради тази причина нанасянето трябва да става със специална четка за руж.

Формата на четката за руж е по-малка като обем от тази за пудра и има ветриловидна форма.

Четката за коректор

Тя е малка по обем, плоска и с по-къси косми. Формата и е специално направена за безпроблемно и лесно нанасяне на коректора в областта около очите и прикриването на появили се пъпки и несъвършенства по лицето.

Четката за вежди

Веждите често са игнорирани по време на гримирането. Много жени смятат че оформянето им с пинцета или от козметик е единствената и достатъчна грижа, която може да се прилага за тях.

Използването на специална четка за вежди обаче е важна част от разкрасяването. Тя служи за равномерното разнасяне на пудра или прах, които придават по-пътен и наситен вид на веждите.

Четка за устни

Четчиците за устни са с тънък, не много мек сноп косъмчета и служат за нанасяне на червило или гланц. Могат да бъдат плоски, със скосени краища или с формата на заострен връх на молив.

Хубаво е всички четки да бъдат от естествен косъм, защото така са далеч по-фукнционални и няма да дразнят кожата ви, когато се допират по нея.

Апликаторите и четките изискват специална поддръжка, така че не пропускайте да ги почиствате, за да не събират микроби, които после да се лепят по лицето ви,

Измиването им става с шампоан или течен сапун, разтворен в хладка вода. След това ги отцедете и оставете да изсъхнат. Използвайте различни четки за свелите и тъмните сенки, за да може цветът им при нанасянето да се запази същият. Освен това не давайте на друго лице да ползва вашите аксесоари за грим и гледайте а ги подменяте веднъж годишно.

tialoto.bg