Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Наско Сираков разкритикува селекцията в Левски

Синята легенда Наско Сираков за пореден път не спести критики по адрес на Левски. Той отново разкритикува селекцията на „Герена“, след като неотдавна направи това и чрез Фейсбук.Бившият голмайстор и директор на „сините бе гост в предаването „Добро утро България“ където заяви, че според него е по-добре от „Герена“ да обявят 2-3 нулеви години, в които да не се гонят успехи, отколкото да се взимат съмнителни чужденци и да се залъгва публиката. Сираков смята, че Левски не може да убеди феновете си, че играе добър футбол.

„Като почне първенството и се стигне до някакви загуби, може единствено да се коментира, но не могат да се правят много промени. По-добре е предупредителният звънец да се чуе по-рано.Не съм убеден, че това е селекцията, която ще помогне на Левски да се пребори за шампионската титла. Дано не съм прав. Отборът има крайно належаща нужда от нови футболисти, които да вдигнат нивото на отбора. Ако нищо не е харесало на скаутите, да кажат на хората, за да няма напразни очаквания“, каза Наско Сираков.

„Съгласен съм да се обявят 2-3 нулеви години и да се заложи на местни кадри, а след това да се поставят целите. По-добре така, отколкото преди началото на всеки полусезон да се обявяват високи задачи, а нищо да не се получава. Когато аз съм бил в Левски, никога не е имало периоди, в които дълго време клубът да не е имал титла“, добави Сираков. Запитан какво мисли за големия съперник ЦСКА, Наско бе лаконичен, но призна, че и селекцията на „червените“ не успешна.

„Няма да е коректно да коментирам ЦСКА. Не съм убеден, че и тяхната селекция е добра. Сигурен съм, че ЦСКА има добър потенциал и ще играе сериозна роля в първенството. Имат нов треньор и лесна програма през пролетта. Това дава право на ЦСКА да мечтае“.“Не мога да кажа, че за 6 месеца има напредък в играта на Левски при Илиан Илиев. От друга страна не бива да се правят прибързани изводи за работата на един треньор. Малко са специалистите, които веднага да променят с магическа пръчка манталитета и играта на футболистите.Левски не убеждава, че играе добър футбол. Освен това има най-тежката програма от претендентите за титлата. Ако тимът се измъкне от трудните първи четири кръга, става абсолютен фаворит за титлата. Илиан е малко мнителен и се засяга от някои критики. Моят съвет е да се съсредоточи в работата си и да не отговаря на всеки, който го критикува. Неговата работа е на терена“, смята Сираков.

„Кадрите с разрушенията на „Георги Аспарухов“ предизвикват противоречиви чувства в мен, тъй като гледам стадиона, на който са преминали години от живота ми. От друга страна – любимият отбор ще има нов стадион, с модерна визия. Убеден съм, че Левски ще има рано или късно хубав дом. Дори и да не се покрият подадените срокове, това не е важно. Важен е новият стадион“, така Сираков коментира предстоящото взривяване на сектор А на „Герена“ и проекта за нов стадион на „сините“.Бившият голмайстор на Левски каза какво мисли и за евентуална смяна на името на съоръжението, като подчерта, че дори това да се случи, не трябва да се правят трагедии.

„Всичко за смяната на името на стадиона са спекулации. Никой не е излязъл от ръководството, за да каже, че ще се сменя името на стадиона. Подобна промяна на имена има по цял свят. Това се прави заради финансирането на клуба или строеж на стадион. Там обаче старите имена не са били на такъв символ, какъвто е Георги Аспарухов. Не бива да се създава трагедия около смяната на името. Хората в Левски ще намерят най-правилното решение“.Накрая Сираков бе попитан от какво зависи завръщането му в Левски. „Доста хора трябва да си тръгват, за да се върна в Левски. Ако аз съм там, много хора няма да бъдат в клуба. Не искам да създавам допълнително напрежение. Искам да пожелая на всички в клуба успех в първенството“, завърши той.

inews.bg