Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Писториус иска да бъде пуснат под гаранция

В столицата на Южноафриканската република Претория, продължава изслушването по делото срещу спортиста Оскар Писториус. Най-бързият човек без крака в света е обвинен в убийството на модела Рийва Стийнкамп. Той настоява да бъде освободен под гаранция. Легендарният спортист твърди, че не е убил приятелката си, а е стрелял по крадец, проникнал в дома му. Прокуратурата обаче повдигна обвинение за предумишлено убийство.
В тялото на Рийва Стийнкамп са били изстреляни четири куршума през вратата на банята в дома на Писториус в покрайнините на Претория. През фаталната нощ вратата е била разбита, а свидетел е чул скандал между двамата. Той твърди, че от къщата на спортиста често са се чували крясъци. Въпреки това, по тялото на убитата жена не са открити следи от насилие.

Полицията намери незаконен пистолет в сейф в дома на атлета. Както и спринцовки и тестостерон, който се използва като допинг. Оказа се, че в миналото Писториус е бил задържан за нападение над човек в дома си. Според защитата на лекоатлета, няма доказателства, че стрелбата е била преднамерена. Днес тя трябва да изложи аргументите си за освобождаването му.

btvnews.bg