Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Състоянието на Пламен Горанов остава тежко

Състоянието на Пламен Горанов, който се самозапали във Варна, остава тежко. Продължават да се търсят кръводарители, които да помогнат на младия мъж. Желаещите може да дарят кръв в Кръвния център в болница „Св. Анна“. Кръвната група на дарителите няма значение. Те обаче трябва да посочат, че тя се дарява за Пламен Горанов. Приятели на Пламен посочиха пред БиТиВи, че в деня на инцидента той е носел плакат с искания за оставка на общинския съвет и на кмета на Варна Кирил Йорданов. След случилото се обаче плакатът изчезнал. „Въпросите и за нас остават. Този плакат не е показан. Стои отворен въпросът какво се вижда на видеокамерите на община Варна“, заяви Николай, близък на момчето, което се самозапали.„Пламен е човек със собствено чувство за справедливост. Винаги ще прецени по собствен критерий кое е добро и кое лошо“, добави той. По думите на приятелите на Пламен той не е бил отчаян човек. „Не може да говорим за лично нещастие или финансови проблеми“, категорично заяви Радостина.

Близките му са създали инициативна група „Възпламеняване“, чиято цел е да разясни на обществото що за човек е той и да съдейства за привличането на още кръводарители за него. Припомняме, вчера 53-годишен мъж се самозапали в сградата на община Раднево. С това случаите на самозапалване през последния месец стават общо три. 53-годишният мъж е закаран в УМБАЛ „Свети Георги“ в тежко шоково състояние с 80% изгаряния.

Днес сутринта започнаха първите операции на пациента, който се самозапали в сградата на общината. Пациентът е приет с 80% термични травми, съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги“, цитирани от „Мега Комюникейшън“. Мъжът е докаран снощи в тежко шоково състояние, като някои от изгарянията му са много дълбоки, казаха лекарите. Има травми и на дихателните пътища и това е наложило интубация и включване към апаратно вентилиране.

Първоначално пациентът е приет в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата, където е започнала своевременна реанимация. Екип от лекари от всички медицински специалности е бил сформиран веднага, за да диагностицира и подготви пациента за предстоящите интервенции.

news.bg