Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Сър Алекс: Рууни остава в Манчестър Юнайтед

Уейн Рууни няма да напуска Манчестър Юнайтед и ще бъде на „Олд Трафорд“ и през следващия сезон, обяви мениджърът на „червените дяволи“ сър Алекс Фъргюсън. 27-годишният английски национал не започна като титуляр в реванша с Реал Мадрид от Шампионската лига, а шотландецът реши да използва в тази среща Дани Уелбек. Това доведе до редица спекулации, че дните на юношата на Евертън на „Олд Трафорд“ са преброени и той ще бъде продаден през лятото. „Той ще бъде при нас през следващата година“, каза Фъргюсън за „BBC“.

„Приемете го дадена дума от моя страна“, добави още босът на най-вероятния нов шампион на Англия. „Няма проблем между мен и Уейн Рууни. Да се предполага нещо подобно е чиста измислица“, продължи най-успешният британски мениджър за всички времена. Голмайсторът на Манчестър Юнайтед има 166 гола в 343 мача за тима си, след като пристигна в клуба през 2004 година от Евертън. Той, освен това, има 33 попадения в 79 мача за Англия.

„Уейн разбра напълно причините ми да не го пусна в мача с Реал. Тактически, ние бяхме добре. Това не се получава винаги, но тогава всичко беше какво трябва. Не използвах Шинджи Кагава, след като вкара хеттрик“, допълни още Фърги. Мениджърът намекна, че все пак Рууни ще бъде замесен в мача за ФА Къп с Челси в неделя, но отказа да потвърди дали той ще започне срещата на „Олд Трафорд“. „Защо да помагам на някого, като ви кажа състава си? Ние не правим така. Уейн обаче има нужда да играе. Той винаги е бил такъв“, каза накрая наставникът на рекордьора по шампионски титли на Англия, предаде БГНЕС.