Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Нови разкрития може да обърнат делото за смъртта на Лора от Варна

Нови разкрития могат да обърнат делото за смъртта на 20-годишната Лора Казанлиева, която беше ударена с мотор от Диян Станчев през лятото на 2011 година, на пешеходна пътека. “На първа инстанция не е взето под внимание показанията на свидетел, че подсъдимият е използвал клаксон“, каза днес прокурорът по делото за смъртта на Лора. Данните подсказват, че Станчев е видял пешеходците, но вместо да намали или мине в дясното платно, е предпочел да им „свирка“, за да се махат от пътя. Това коментираха днес адвокати в съдебната зала.

Днес Варненският апелативен съд гледа жалбата на прокуратурата и частните обвинители, които искат тройна техническа експертиза и ефективна присъда за Станчев. От варненския окръжен съд той беше осъден на 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Тази присъда не се харесва и на адвокатите на Станчев, които искат съдът да го обяви за „невинен“. Мотивите им, че Лора била стъпила изненадващо на пешеходната пътека и при каквато и да е скорост Станчев не би могъл да реагира. „Сега ще поиска да му платим и мотора ли“, коментираха роднини на Лора. Прокуратурата и частните обвинители са на мнение, че окръжния съд е загърбил фактите, че Станчев е карал с почти двойно над позволената скорост и е ударил човек на пешеходна пътека.

След продължили 2,5 часа пледоарии на адвокати и прокуратура, апелативният съд се оттегли. В едномесечен срок ще излезе с писмено становище по въпросите, поискани от двете страни. Напълно е възможно делото да бъде върнато за преразглеждане и да се назначи тройна експертиза и свидетелите да се разпитат наново.
petel.bg