Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Протестите в Девня продължават, искат оставката на кмета Кузев

Днес отново от 16:00ч. в Девня ще се проведе протест срещу управлението на общината. Около 100 души излязоха по разбитите градски улици вчера.Протестиращите имат едно основно искане – незабавна оставка на кмета Атанас Кузев, издигнат от ГЕРБ. Нетърпимостта към градоначалника идва от факта, че градът изостава с всеки изминал ден.Познатите до болка за варненци проблеми свързани с ужасната инфраструктура са преминали като под индиго и в Девня.“Няма 1 сантиметър нов асфалт откакто този кмет е на власт”, заяви пред Petel.bg възрастен мъж, който бе дошъл с внуците си. Освен проблемите с пътната инфраструктура девненци посочиха, в подкрепа на искането си за оставка на Кузев, финансови злоупотреби, които са извършвани при неговото управление.

Гражданите не се наеха с представяне на такива пред медиите, а някои дори заявиха, че се страхуват, защото кметът можел да им навреди. “Както си купи последните избори, след като се пребоядиса, така може да прати платени ме набият”, каза пък недоволен младеж.С възгласи за оставка пред затворените врати на сградата на общината започна същинският протест в четвъртък.Репортер на Petel.bg установи, че кметът е в командировка извън Девня. Общинска служителка пък бе чута да определя протестиращите като “смешници”.

“Свърши кредитът на доверие към нашия кмет и общинското ръководство. Девня иска промяна и нова управленска програма – инфраструктура, социална и здравна политика. Девня иска да си отиде кметът там откъдето е дошъл”, пък заяви Диана Илиева, която е внесла искането за допускане на протестните действия.Шествието в Девня започна от сградата на общината, продължи по бул. “Съединение” и стигна до паркинга на заведение “Акапулко”. В събота протестите продължават – пред младежкия дом в кв. “Повеляново”, а в неделя пред читалище “Просвета”.

Petel.bg

Снимка – petel.bg