Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Любовницата на Мирослав Найденов не си губи времето по кръчми

След като беше осветлен един от основните шифъри на бившото правителство на Борисов, лъсна и една истина, за която се говореше от години. Бившата пиарка на земеделския министър Мирослав Найденов – Кристина Спасова, се оказа негова любовница, според СРС-то, което бе пуснато след разговор между него, бившия премиер Борисов и бившия прокурор на София Николай Кокинов. Самият Найденов не отрича за любовната изневяра към съпругата си и дори се шегува: „от къде да знам, не ги взимаме девствени” по повод старо гадже на приятелката си, при която живеел. Борисов и Кокинов обаче не се шегуват и го предупреждават, че делата срещу него може да са издънени от Криси, която вероятно го е накиснала.

Родената през 1987 г. Кристина Спасова основава фирма само 4 дни, след като напуска Агенцията по храните (септември 2011), където е колежка с Лора Димитрова. Фирмата – „Кей Ем Ком”, която за кратко е прехвърлена на Димитрова, прави печалба от 200 000 лева само за три месеца.  Печели два договора за проекти с европейско финансиране – единият е за реклама на Програмата за развитие на селските райони в безплатните иначе Туитър и Фейсбук, както и за реклама на динозаври. 25-годишната специалистка придобива 2 апартамента за половин милион лева, прехвърлени ? от фирмата за пилета „Градус – 1”. После си купува и завод, а заедно с него се оказва и собственик на земи за над 1 милион лева. Нейният патрон Мирослав Найденов прави инспекция на завода малко преди сделката. След редица публикации прокуратурата се самосезира. Проверката бе образувана през август 2012 г. Не става ясно обаче защо прокуратурата и Николай Кокинов, който видно е приятел с Найденов, не е повдигнала обвинение, при положение, че знае как Кристина и Мирослав решават европейски проекти под юргана. Случаят досущ прилича на скандала „Хохегер”.

През 2008 г. Петер Хохегер беше избран от правителството на тройната коалиция да „чисти имиджа на България” пред Европейския съюз. PR-агенцията на австриеца спечели поръчка за около 1 млн. евро и в продължение на година трябваше да лобира пред международните медии и институции в полза на страната ни. За подизпълнител при всички услуги от Хохегер за правителството беше избрана фирма на Моника Йосифова, която и досега живее на семейни начала със Сергей Станишев, има дете от него и дори чака второ.

За разлика от шефът на ПЕС обаче, Мирослав Найденов не е ерген и има семейство, което призна, че е пратил в чужбина заради последните събития и скандалното интервю, което даде. Според близки до бившия министър, съпругата му вече е готова да започне процедура по развода им, след признанията му, че живее с пиарката си Кристина Спасова. Младото момиче е от оправните хора за възрастта си. 26-годишната дама не си е губила времето по моловете и евтините кръчми, като повечето момичета на нейните години. От СРС-то става ясно, че Спасова е ходила с Георги от варненската групировка ТИМ, по думите на Бойко Борисов и на самия Мирослав Найденов.

faktor.bg