Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Трио „Варненка“ запя в морската столица

Странно, но колоритно трио се появи на варненската политическа сцена. Бившият затворник Веселин Данов, бившият общински шеф Петър Радушев и бившият кмет Христо Бозов създадоха трио „Варненка“, което е на път да засенчи култовото трио „Българка“. Като начало – от Веселин Данов бе изпята песента „Защитавам те, кмете Бозов“, на днешната сесия на Общинския съвет. Данов, който се присламчи към протестиращите се опита да защити Христо Бозов, като в същото време бе изпратил списък със свои приближени, които да влязат в бордовете на общинските фирми. В прозрачна пиеска се намърда Веско Данов, но предвид неистовото му желание да бъде в политиката, не бива да се учудваме от отчаяните му ходове. Какво му е обещал Христо Бозов в замяна остава в тайна. Но не остана скрито искането на ГЕРБ-Варна заместниците на Бозов – Антон Жожев, Богдан Караденчев, Калинка Попстефанова и инж.Стоян Димитров да подадат оставки поради некадърност. Тях солистът на трио „Варненка“, Данов няма как да защити, защото към задрямалите чиновници областният лидер на ГЕРБ, Иван Портних отправи конкретни обвинения в некомпетентност. В трио „Варненка“ се включи и бившият шеф на дирекция Петър Радушев, известен с небрежната си работа, проспани европейски проекти, мудност и бавна мисъл. Той подхвана парчето „ГЕРБ ми пречат, мамо да дишам“, забравил как близо година мълча като партизанин относно условията за проекта за Интегриран граски транспорт и създаде куп главоболия на местната власт и транспортния бранш в града. Радушев, известен като местния Матросов взе да задава въпроси, на които сам трябва да даде отговор или да попита бившия си началник Йорданов. Като цяло трио „Варненка“ няма да се хареса на зрителите, защото освен, че са поизхабени като потенциал, солистите му не вдъхват никакво доверие. Особено Данов и Радушев – единият тотално провален политик и бизнесмен, другият некадърен чиновник. Към третият участник от групата Христо Бозов от  „Обединени варненци за Варна“ отправят следните въпроси: –

Защо не се публикува информация за финансирането на фестивали на културата въпреки няколко официални искания за това, както и лична среща с Вас, на която бяхте запознати с проблема?

– Защо няма конкретни мерки в дирекция „Обществен ред и контрол“, въпреки многобройните сигнали за редица нарушения в кучкарника в село Каменар?

– Защо няма контрол при изпълнение на Ваша заповед 0976/22.03?

– Защо след като декларирахте, че ще работите прозрачно и открито, в интернет страницата на Община Варна има публикувани само две Ваши заповеди, а ние знаем, че сте издали много повече включително и 1344/16.04 и 1357/17.04г.?

– Вярна ли е информацията, че в периода, в който сте били зам. кмет по-голяма част от времето сте били в командировки до екзотични дестинации?

– Вярно ли е, че в периода, през който сте бил зам.кмет се е наблягало на така наречените „меки“ проекти, които предполагат приятни разходки, а така наречените „твърди“ проекти – писане на инвестиционни проекти остават на заден план?

– Защо не публикувахте предложението си към общинския съвет за продажба на общински жилища няколко дни предварително, както е по правилник, а го вкарахте минути преди комисия? Защо тези молби входирани 2008 г., 2009 г. изведнъж се оказаха спешни и нетърпящи отлагане с два месеца?

– Защо искате да отмените мораториума на сделки с общинска собственост, който Вие лично наложихте до избора на нов кмет, избран от гражданите на Варна?

– Защо и как станахте собственик на 3 декара от терен, свързван с зам. председателя на ДПС Емел Етем?

– Имате ли усещане, че администрацията на Община Варна вижда във Ваше лице кандидата за кмет, чрез който статуквото наложено от Кирил Йорданов ще оцелее без промяна?

Трудни мигове предстоят за трио „Варненка“. Веселин Данов е бита карта, но Петър Радушев и Христо Бозов ще трябва да отговарят на неудобни въпроси. И да научат песента „Камион ме блъсна, трактора ме гази“ в нов вариант.

briz15.com