Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Организирали пищно посрещане на Найджъл Фарадж във Факултета

Перхидролена блондинка хвърляла гюбеци за британския политик Найджъл Фарадж, прочул се с ненавистта си към България и „бедните“ емигранти, които може да залеят Острова през 2014 година. Двама яки гардове го пазили у нас. Това става ясно от репортаж в британското издание “Спектейтър”. Фарадж, който даде интервю за bTV, бе наречен от водещата „еничар“ заради това, че и самият той е емигрант в Лондон, но си позволява да плюе потенциалните си събратя по съдба. На британския журналист Джонатан Ръгман му идва идеята да отведе Найджъл Фараж в България и Румъния и скоро отправя предложението си към британския политик, лидер на Партията на независимостта. „Но никой няма да дойде тук от Румъния. Те са си изяли всичкия транспорт”, казва Фарадж в репортажа.

Журналистът организира на летището да бъдат посрещнати от двама едри български бодигардове и отиват направо във „Факултета” – ромско гето, където коне и каруци се движат по кални пътища, пише изданието. „Ще поискате ли социални помощи докато сте тук, Найджъл?”, пита журналистът. „Не, и няма да пътувам на кон или каруца”, отговаря политикът. Във „Факултета” хиляди българи живеят в мизерия, без работа и без централно отопление, толкова отделени те не си правят труда да пращат децата на училище. Сред местните Фараж изглежда като викториански земевладелец, посещаващ подтиснатите си селяни със зеленото си яке от туид, кадифените панталони и кафяви ботуши, коментира журналистът от британското издание.

„Найджъл, имаме проблем. Ами ако не намерим българи, планиращи да дойдат” във Великобритания, казва Ръгман. „Не се бой, ще намерим”, отговаря Фараж. Британският политик е запознат с Цветелин Кънчев, който организира пищно тържество в чест на Фараж. Масите се огъват от бира, българска ракия и уиски, а закръглен ром, звучащ като Том Джоунс пее на ухо на госта. Тортата за десерт е с картата на европейския парламент. След танц с „перхидролена българска блондинка” под ромските ритми Фараж признава пред журналиста: „Може и да си прав, че в толкова сплотена общност, като ромската, много малко хора ще дойдат във Великобритания”, казва той на сбогуване. Междувременно ромите му обясняват, че не харесват Великобритания заради лошия климат и дъждовете, както и заради вероятните нападения на скинхедс.Представяхме си ви както триглава ламя, но за нас е щастие да се запознаем с толкова усмихнат човек, казва Кънчев на госта. А на въпрос дали няма да си купят билети за Великобритания, Кънчев отговаря изумен: Не е ли вярно, че британци изнасилват и блудстват с малки деца и бързо добавя: Не че всички британци сте такива.

На път за летището Найджъл Фараж казва пред британския журналист, че това пътуване е „отново потвърдило виждането му, че ние (британците) сме застрашени от съществена имиграционна вълна” Журналистът обаче завършва репортажа си със скептицизъм: „Аз не му вярвам съвсем“.

blitz.bg