Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

10 неща, които варненци трябва да знаят за Пламен Орешарски

1. Пламен Орешарски е политически номад /работил е за БСП, СДС, отново БСП/
2. Той носи отговорност за скандала „Батко и Братко“
3. Орешарски като финансов министър „проспа“ далаверите на подчинения му шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев за 164 млн.лв.
4. Пламен Орешарски има вина, че Еврокомисията блокира европейските средства от Пътния фонд – 115.4 млн. евро по ИСПА и около 50 млн. евро по ФАР
5. Орешарски е засекретил скандален доклад на международния одитор KPMG за усвояване на парите по програма ФАР у нас
6. „Социалистът“ Орешарски е откровен лобист на бизнесмена Васил Божков-Черепа
7. Георги Кадиев /зам.министър на финансите/: „Министърът на финансите Пламен Орешарски работи за един сектор- за хазарта, а там основен играч е “Еврофутбол”, което означава, че министърът работи за Васил Божков“. Изказването на Кадиев е по повод искането на Орешарски за намаляване данъка на хазарта.
8. През 2003 г., Орешарски бе кандидат на СДС за кмет на София, но Надежда Михайлова го отстрани от надпреварата, защото той отиде на среща със скандалния бизнесмен Васил Божков-Черепа.
9. Орешарски  участва в най-срамната сцена на български министри: “ За разтурването на седянката с учителите“ с колегата си Даниел Вълчев
10. Пламен Орешарски не е от Варна, няма нищо общо с града и не познава проблемите му. Той е парашутист, спуснат от Позитано.

briz15.com