Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Мениджърът на Манчестър Юнайтед потвърди слуховете, че се оттегля

Денят, от който всички фенове на Манчестър Юнайтед се страхуваха дълги години настъпи. Сър Алекс Фъргюсън официално ще се оттегли след края на сезона. Слуховете за това плъзнаха още сутринта в повечето английски медии, но привържениците на клуба се надяваха те да са поредната спекулация. Те обаче се оказаха истина. След като първоначално отказаха коментар, впоследствие от официалния сайт на Манчестър Юнайтед потвърдиха новината. „Много мислих относно решението да се оттегля. И не се отнесох леко към него. Сега е точният момент“, заявява Сър Алекс. „За мен бе важно да оставя организацията във възможно най-силната форма и вярвам, че го направих. Класата на този спечелил първенството състав и балансът на възрастите в него, говори добре за продължителния успех на най-високо ниво, докато структурата на младежките отбори ще гарантира, че дългосрочното бъдеще на клуба ще бъде светло“. „Нашите тренировъчни бази са сред най-добрите в модерния спорт и домът ни „Олд Трафорд“ с право се счита за водещите стадиони на света“.

„Вървейки напред аз се радвам да поема ролята на директор и посланик на клуба. С тези дейности, както и с много други интереси, гледам към светло бъдеще“. „Трябва да изкажа благодарност на семейството ми. Тяхната любов и подкрепа бяха от основно значение. Съпругата ми Кати бе ключова фигура през цялата ми кариера. Тя бе опорен камък от стабилност и кураж. Думите не стигат да изразя какво означава тя за мен“.

„Що се отнася до играчите и екипа ми, искам да им благодаря на всички за потресаващото ниво на професионално поведение и отдаденост, което помогна да донесем толкова много паметни триумфи. Без техният принос историята на този клуб нямаше да е толкова богата“. „В младите ми години, подкрепата на борда и в частност Сър Боби Чарлтън, ми дадоха увереност и време да изградя футболен клуб, а не футболен отбор“.

„В миналото десетилетие фамилията Глейзър ми предостави платформа да управлявам Манчестър Юнайтед по най-добрите ми възможности и имах голям късмет да работя с талантлив и доверен изпълнителен директор като Дейвид Гил. Благодарен съм им на всичките“.

„Към феновете – благодаря ви. Подкрепата, която ми оказахте през годините е наистина смиряваща. За мен бе чест и привилегия да имам възможността да водя вашия клуб“.

gol.bg