Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Волен Сидеров атакува репортера Теодор Ангелов пред парламента

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров скочи на телевизия СКАТ пред парламента. Сидеров нападна репортера Теодор Ангелов, като щурмът беше подкрепен от Десислав Чуколов и още няколко партийни активисти. ”Защо наричаш лумпени българските граждани? Кой ви дава право да се държите така? Защо обиждате нашите избиратели? Защо, а? Защо?”, навикваше Волен Сидеров. ”Турчин ли си, бе? А, турчин ли си?”, пригласяше Чуколов. Двамата настъпателно притискаха журналиста да се извини на българския народ. Агресията пристисна Теодор Ангелов до стената на Народното събрание. Волен, Чуколов и сие наобиколиха репортера и аха да опрат носовете си в лицето му. ”Не ме плюйте, г-н Сидеров”, отвърна Теодор Ангелов и напук на пресиращия стил на опонентите си, не показа нотка на притеснение.

Скандалът продължи 10-ина минути. На място пристигна полицай, който пое на свой гръб част от агресията. Сидеров се обърна към униформения и изля срещу него серия от обвинения за изпълнение на поръчка, възложена от шефовете на МВР. „Легитимирай се! Кой те изпрати? Цветан Цветанов ли?“, провикна се Сидеров. Видимо притесненият полицай обясни, че се казва Тодор Тодоров, а причина за присъствието му е сигнал за помощ, подаден от „господина“. БЛИЦ припомня, че Сидеров и СКАТ са в открит конфликт. Въпреки че телевизията участва в налагането на националистическия модел „Атака“, след влизането на партията в парламента и особено след изразената от Волен подкрепа за ГЕРБ преди време, отношенията между двете страни се изостриха.

“Исках да направя интервю с Волен Сидеров. Въпросът, който го разлюти бе защо “Атака” подкрепя БСП и ДПС, защото те на практика точно така постъпиха днес. Останалото го видяха всички.” Това разказа пред БЛИЦ журналистът от СКАТ Тео Ангелов, който бе нападнат преди минути от Сидеров и други депутати. “Бяха 15-20 души”, обясни Ангелов. “Сидеров изглеждаше сякаш е употребил забранени вещества. Удари ме няколко пъти в корема. После един полицай дойде и ме спаси, а той удари и него. Все още не съм решил дали ще предприема нещо по случая. Имам среща с адвоката си, след това може би ще реша.”

blitz.bg