Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

„Протестиращият“ Адам Адамов бе арестуван, нападна съдия-изпълнител

Скандално известният Адам Адамов, който побърка общинска фирма „Пазари” във Варна, неплащайки наеми и фалшифицирайки документи, вчера бе арестуван след като нападна съдия изпълнител, която си вършеше законово задълженията за да го извади от обектите му, стопанисвани от фирма „Пазари”, за които той не плаща наеми. По време на протестите в морската столица въпросният Адам Адамов се изживяваше като „топ” протестиращ, заедно с Иван Петров, който пък се самопроизведе едва ли не като „генерал” на протестите във Варна. Адам Адамов размахваше плакати срещу общинската фирма „Пазари”, лъжейки колегите си протестиращи, че се бори за „правдата”, докато мошенически, меко казано, ощетяваше фирмата. АФЕРА преди време информира, че Адам Адамов е нагазил в истинско престъпление, тъй като става дума за фалшифициране на документ. Собственикът на фирма „Атлант” впрегна мощни ресурси, включително и финикийски напъни, във войната си срещу общинската фирма „Пазари”, на която с цялото си нахалство не само не плаща наеми, но и преотдава обектите си, въпреки забраната за това.

Адам Адамов нашумя на 8 юли 1998 година, когато с гръм и трясък изгърмя дясната ръка на тогавашния варненски кмет Христо Кирчев – зам-кметът по собственост и стопанство Иван Чолаков, арестуван за подкуп. Още същият ден ченгетата влязоха и във финансовата къща на фирма „Атлант”, в която съдружници бяха Иван Чолаков и Адам Адамов. Тогава оперативните търсеха връзка и в препиране на пари и финансови потоци, покрай задържания за подкуп Чолаков. Впоследствие Чолаков бе осъден на 12 години затвор, от които четири му бяха опростени с помилване от вицепрезидента Ангел Марин.

Адам Адамов притежава 34 квадратни метра или пет временно преместваеми обекта на територията на Варненския централен пазар чрез свои фирми и на съпругата си. Временно преместваемите обекти са купени през 1992 година от фирма „Лазур” от бащата на Адамов – Павел Адамов. Още тогава при покупката е упоменато, че обектите са купени БЕЗ ЗЕМЯТА, върху която са разположени.Става дума за 340 квадратни метра, или пет временно преместваеми обекта. Вживял се в ролята на истински първи човек на земята, Адам Адамов от години НЕ ПЛАЩА никакъв наем на общинска фирма „Пазари”. След решение на Управителния съвет на общинска фирма „Пазари” за уеднаквяване на всички наеми, на Адамов, който иначе е трябвало да плаща далеч по-нисък наем до този момент, се налага както всички наематели да се издължава.

Той обаче не желае да плаща наем. На всичкото отгоре в абсолютен противовес с общинска наредба прави и нещо напълно незаконно – ПРЕОТДАВА ВСИЧКИ СВОИ ОБЕКТИ! След като общинската фирма „Пазари” не получава и стотинка наем от Адамов, който до този момент дължи сумата от около 80 000 лева., тя прекратява договора на лицето с име на първия човек на земята. Фирма „Пазари” започва и съдебна сага със заведени дела срещу Адамов и фамилия, тъй като някои от павилионите са на името на жена му, да освободи терена, заради това, че си позволява да преотдава обектите.

Съдебните дела се точат трета година. Адамов обаче очевидно вкарва всички ресурси, на които е способен и се стига до парадокса – абсолютно едни и същи дела с един и същ казус не завършват в съда с еднакво решение. „Пазари” печелят едни, докато губят друти. Пита се – кой и срещу какво и в кои състави „пробива”?

От своя страна РДНСК издава акт за събаряне на незаконните обекти. Адамов обжалва и се стига до Върховен административен съд. Според източници на АФЕРА от спецслужбите там се случва нещо, което само за минути обръща логичния съдебен ход и обръща решението.

Нещото се оценява на 20 000…Върховният администратитен съд излиза с решение и връща казуса за доразследване във Варненския административен съд като прави и нещо, което е в абсолютна изгода за вездесъщия Адамов – отстранява „Пазари” като страна по делото.

Междувременно, бившият ортак на корумпирания общинар Иван Чолаков, шета здраво и успява да се сдобие и с удостоверение за търпимост, издадено от главния архитект на район „Одесос”. И там обаче се завързва странна врътка. В началото на Адамов отказват да издадат удостоверение за търпимост /подобни удостоверения се издават за незаконни обекти/, той обжалва в съда и оттам излизат с решение, че кметство „Одесос” е задължено да издадат удостоверение на Адамов.

Никъде обаче не пише, че в него трябва да пише непременно, че обектите му „са търпими”. Срещу колко широка усмивка обаче кметство „Одесос” издава точно документ за търпимост, не е ясно. И най-хитрият обаче се прецаква сам, когато мине мярката. По едно от гражданските дела, които „Пазари” води срещу фирмата на Адам Адамов, общинската фирма вади в съда ОРИГИНАЛЕН нотариален акт за покупката на обектите от бащата на Адамов – Павел Адамов. Както вече описахме, тези временно преместваеми обекти са купени от „Лазур” без земята, която принадлежи на общинската фирма „Пазари”.

На ниво Варненски районен съд – общинска фирма „Пазари” печели делото. И сега – внимание за Икономическа полиция и Прокуратурата!

На втора инстанция – Варненски окръжен съд, където Адамов обжалва решението на първата инстанция, Адамов вади в съда и предоставя НОВ нотариален акт, представяйки го за онзи, с който баща му купува обектите от „Лазур”. От самолет се вижда, че предоставеният нотариален акт В СЪДА от Адамов е абсолютно ФАЛШИВ. Няма печат, подписите също не съответстват.

„Пазари” искат графологична експертиза. Графиките на подписите по експертизата ясно показват, че подписите са фалшиви, но … пак внимавайте много!: вещото лице, бивше ченге, се произнася, че: „може да се приеме, че подписите са идентични!” .

След поискана тройна експертиза от „Пазари” пак странно, и пак странни вещи лица, твърдят същото.

А докуменът в СЪДА е ПЪЛНО МЕНТЕ!

На всичкото отгоре във фалщифицирания нотариален акт, представен от Адамов, пише и че баща му е купил от „Лазур” не само обектите, но И ЗЕМЯТА под тях. Както и че това не са временно преместваеми обекти, а масивни постройки.

Във фалшивия документ дори и датата е смешно съмнителна – покупката е станала на … Бъдни вечер, 24 декември 1992 година!

След като очевидно по никакъв начин „Пазари” няма как да се мери в овладяването на капиите в съда от Адамов, общинската фирма дава сигнал до прокуратурата и Икономическа полиция за фалшифициране на документ от Адамов!

На практика менте – нотариалният акт излиза от архива на „Лазур”. Ченгетата изискват от там документа, защото в съда Адамов е предоставил копие. Служителката обаче буквално се гаври с полицаите и ги разиграва на иди ми – доди ми, и на финала се оказва, че го нямала този документ, защото … токущо минал Адамов и го взел!”

Същият Адам Адамов бе нарамил плакат срещу … фирма „Пазари” и се изживяваше по време на протестите  като революционер срещу „мафията”.Днес Адамов бе задържан от полицията, защото арогантно нападна съдия изпълнителка, която трябваше да запечата павилионите му, заради неплащане на наемите.

Afera.bg