Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Международния театрален фестивал „Варненско лято“ – програма за 4 и 5 юни

Българската селекция продължава да се представя с „Ковачи“  от Алек Попов под режисурата на Възкресия Вихърова

4 юни, 19 ч., Основна сцена

Номинация „Икар“ 2013 на САБ на Ася Иванова за главна женска роля.
Пиеса от автора на определяната като „най-смешната книга” в новата българска литература „Мисия Лондон” за съвременния емигрантски живот. Микс от радиотеатър, гротеска, кино и вариете, който извежда на повръхността национални клишета и като че ли никак не е лесно да се справим с тях. Продукция на винаги с крачки напред Университетки театър към Нов български университет  и неговия Театрален департамент.

Част от международната селекция е театралният концерт с неповторимия Самуел Финци и изключителните музиканти Георги Дончев и Даниел Регенберг
ЕДНА НОЩ В КИНОТО на Дойчес театер – Берлин, Германия
4 юни, 21.15, Художествена галерия

В него Финци обединява страстта си към театъра, киното и музиката.  „Има филми, които така се запечатват в съзнанието ни, че понякога една история, няколко музикални тона или просто едно намигване са достатъчни да извикат отново пред очите магията на техните образи”, казва той.  С „Една нощ в киното” тази магия оживява на театралната сцена с класически песни, композиции и монолози от ленти на Чарли Чаплин, през Уди Алън до Дейвид Линч.

ДНЕС  от 17 ч. в Куления театър ви представяме и една филмова премиера:
Документалният филм ЗА ХОРАТА И МАГЬОСНИЦИТЕ на топ-журналиста Георги Тошев с режисьор Явор Веселинов ще въведе в процеса на създаване на постановката «Хората от Оз» от Яна Борисова с режисьор Галин Стоев. Звездата на българските театър и кино – актрисата Цветана Манева, допуска зад кулисите телевизионен екип, за да разкрие какво я свързва с най-интересния творчески сценичен тандем днес. Едно вълнуващо пътешествие в няколко творчески вселени.

От 19 ч. на Сцена „Филиал“ последен шанс да преживеете своята вътрешна трансформация с  „НОЩНА ПЕПЕРУДА“ – постановка на Явор Гърдев, Народен театър „Иван Вазов“, част от българската селекция.

5 ЮНИ

Звездата на испанския театър и кино Марта Етура пристига във Варна заедно с хореографа Чеви Мурадай /носител на Националната награда за танц/, за да представят една емоционална танцова история за любовта и нейните превратности.  Не пропускайте спектакъла на компанията          Losdedae от Мадрид

ЗАВРЪЩАНЕ, 5 юни, 19.30 ч. Сцена „Филиал“

Утре стартира и специалният модул „Театрален шоукейс“, който представя разнообразие от представления, разивавщи нови сценични форми.
От 18 ч. в Кукления театър можете да видите изключително оригиналното куклено представление за възрастни „СВЯТ/О“ на холандския режисьор Дуда Пайва, гост на Столичен куклен театър.

В 20.45 ч. театралният ден ще завърши на Основна сцена със спектакъла, носител на наградата „Икар“2013 на САБ за най-добро представление

МЕДЕЯ, МАЙКА МИ от Иван Добчев и Стефан Иванов

с режисьори Иван Добчев и Маргарита Младенова от Театрална работилница „Сфумато“.

Представлението е избрано едновременно за Българска селекция и „Театрален Шоукейс“ и в него можете да видите Бойко Кръстанов, Елена Димитрова, Невена Калудова, Маргита Гошева и др.  Билети на касите на Драматичен театър – Варна и на bgbileti.com.

barometar.net

На снимката – журналистът Георги Тошев