Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Борисов: Само ни провокират, чакам Сидеров на кон в парламента

По-добре да има правителство, отколкото да няма. Винаги съм казвал, че по темите, важни за хората, могат да имат нашата подкрепа, заяви днес Борисов в кулоарите на НС. Той обаче на няколко пъти обясни, че според него правителството и парламентът се занимават с маловажни теми. Ние се занимавахме с по-важните проблеми – да строим, да изграждаме, да развиваме държавата. Вие виждате, те са се събрали и са направили правителство, за да се занимават само с ДАНС, БОП, Авиоотряд, заяви разочаровано Борисов.

По негови думи правителството и НС са тръгнали в грешна посока, а след като минат няколко месеца, хората ще започнат да питат какво става с доходите, с тока, с пенсиите и другите социални обещания на БСП. Той обвини левицата и “Атака“ и в умишлени провокации спрямо парламентарната група на ГЕРБ. Виждате те какви провокации правят. Идват лидери на партии, подскачат пред нас, провокират и обиждат по начин,  който е недопустим. Председателят Миков не взима мерки, а ги толерира, заяви Борисов. От няколко седмици лидерът на на „Атака“ Волен Сидеров постоянно прави провокации в НС. Днес отново се стигна до размяна на реплики в пленарната зала, след като в петък Сидеров нарече Ивайло Московски от ГЕРБ „мангал мръсен“.

Председателят на партия “Атака“ идва, застава пред нас, провокират, само на кон не дойде, очаквах на кон да дойде, каза още Борисов, явно припомняйки, че в деня на Ботев Сидеров се качи с кон на Околчица. Иначе Борисов обясни, че няма нищо против сформираната днес временна анкетна комисия за изясняване на дейността на Авиоотряд 28. Той припомни, че ГЕРБ са подкрепили комисията, но изрази съжаление, че в предмета на работа на комисията не са били включени и еърбъсите, купени от тройната коалиция. Бойко Борисов коментира и твърденията на легия „Антимафия“, че Борисов и заместникът му Цветан Цветанов са покровителствали трафика на наркотици.

Дойде такова време, че хора по 4-5 пъти уволнявани от митниците, контрабандисти говорят за нас по този начин, абсолютно без никакви факти, заяви Борисов. По негови думи целта е да уронват престижа и имиджа на двамата и на ГЕРБ. Надявам се, че скоро и за тях ще стане ясно какви хора са и какво са правили, посочи Борисов, без да дава повече подробности. На въпрос какъв очаква да е новият главен секретар на МВР,  Борисов отговори: „То цялото правителство е роднинско“.

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов отново категорично отрече да е имало паралелно МВР във вътрешното ведомство. Той бе категоричен, че не поддържа връзка с Митко Каратиста и Румен Николов -Пашата. Отново в кулоарите на парламента стана ясно, че Борисов не е притеснен, че Цветанов се отказа от депутатския си имунитет. Аз си спомням, че и Станишев каза, че ще си даде имунитета, но до този момент не си го е дал, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Припомняме, че малко след като избухна скандалът с незаконното подслушване в СДОТО, Цветан Цветнов се опита да внесе сигнал срещу Станишев за договора за издаване на лични документи със „Сименс“. Веднага след това Станишев изрази готовност да свали имунитета си. Сделката със „Сименс“ обаче вече е разглеждана от магистратите и по нея не бяха открити никакви нередности.

dnes.bg