Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

ГЕРБ призова президентът да се намеси за промените в службите

ГЕРБ ще поиска от президента да наложи вето върху Закона за ДАНС и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) заради промените в службите. БСП, ДПС и „Атака“ окончателно приеха оспорваните реформи. Пред журналисти в парламента Бойко Борисов обяви, че 97-те депути от ГЕРБ ще изпратят до държавния глава искането за свикване на КСНС. Лидерът на партията обвини управляващите, че се опитват да използват службите за политически цели, разбиват структури, правят роднински назначения, „а и калинки ще се явят“:

„Искат да създадат един тип Гестапо и да започнат да нападат кметове на ГЕРБ и всички останали. Има поголовна чистка на хора, които са работили не само за националната сигурност, но и за доказване на финансовите престъпления“, каза Борисов. Запитан с какво са свързани притесненията му за националната сигурност, Борисов отговори:  „Кристиан Вигенин за два дни два пъти се обърка и то се обърка тежко, и се оправдава само, защото те са некомпетентни хора“.

Външният министър първо заяви, че няма достатъчно данни за участие на Хизбула в атентата в Бургас, а след като чужди медии коментираха, че България отстъпва в позицията си, той отрече това да е така. ГЕРБ днес отново да напуснаха парламентарната зала и промените в сектора за сигурност бяха приети на второ четене без тях. Още преди седмица темата предизвика напрежение и тогава Бойко Борисов заяви, че с промените БСП, ДПС и „Атака” си правят политическа полиция, защото искали разследванията в ГДБОП да бъдат потулени.

dir.bg