Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних поздрави шампионите от Черно море Порт Варна

Кандидатът за кмет на Варна от ПП ГЕРБ Иван Портниx поздрави баскетболния отбор на „Черно море Порт Варна“ за юноши до 18 години, който преди дни стана републикански шампион. Във финала варненци постигнаха невероятен обрат срещу Балкан (Ботевград) и се окичиха със златните медали. „Огромно удоволствие е за мен да поздравя всички тези прекрасни състезатели, които са завоювали титлата. Искам да поздравя и всички, които са създали необходимите условия това да се случи. Използвам случая да поздравя и включването във федерацията на отбора по баскетбол в инвалидни колички. Спортен клуб за хора с увреждания – Варна вече три години развива дейността си и има много международни постижения. Надявам се, че това ще отвори пътя за още по-големи успехи”, заяви пред треньори, деятели и състезатели Иван Портних.

Именно кандидат-кметът на ГЕРБ е с основна заслуга Спортният клуб за хора с увреждания във Варна да бъде част от семейството на родната федерация. Той е осигурил необходимите условия за подготовка на баскетболистите в инвалидни колички, както и обезпечаване на участията на клуба в международни и местни състезания. Треньорът на шампионите до 18 години Георги Бакалов сподели, че е горд с постижението на неговия отбор на финалите в София. „Благодаря на клуба. Първенството беше голяма битка. Поздравявам целия отбор, който показа дух за победа. Имаше тежки моменти, когато изоставахме с по 20 точки, но въпреки това аз не видях страх в очите на момчетата. Пожелавам им успех както в баскетбола, така и в живота”, заяви Бакалов.

Неговият консултант на шампионата в столицата Петко Делев също не спести суперлативи за титлата на 18-годишните. „Да спечелиш тази купа насред София е голям успех за нашия клуб. Момчетата са невероятни и им пожелавам светло бъдеще”, отправи пожелания Делев.  Вицепрезидентът на „Черно море Порт Варна“ Симеон Варчев пък раздаде парична премия на треньорите и на всеки един от състезателите, които допринесоха титлата да краси витрината на варненския клуб. „Те го заслужиха. Момчетата защитиха честта на Черно море Порт Варна. Мъжкият отбор не показа игра, отговаряща на нашето име, и това ме тровеше, както мен, така и нашия собственик Данаил Папазов. С този успех доказахме, че нашата школа винаги има отношение към подрастващите”, заяви Варчев.
novinaria.bg

Снимка – novinaria.bg