Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Чалга певица беше предложена за заместник-министър

„Екзотика” оцвети браншовите номинации за зам.-министри на земеделието. Ресорът на селското стопанство, по традиция близък до народа, получи шанс да се сдобие с „аксесоар”, популярен освен с отдадеността си към животновъдството, и с показани опити в пеенето. Националната асоциация на животновъдите в България отвърна на апела на земеделския министър Димитър Греков да бъдат излъчени кандидатури от браншовите кандидатури в сектора и предложи за поста председателя на Съюза на животновъдите Пенка Христова. В декларация на организацията се посочва, че тя е магистър по агробизнес и като съветник в министерството (по времето на Мирослав Найденов – бел. ред.) вече е доказала, че помага на животновъдите и решава техните проблеми.

Асоциацията обаче не намира за нужно да спомене, че Христова е известна и под творческото име Пени Ботева като бивш чалга глас в редиците на музикална компания „Пайнер”. Христова/ Ботева не е сред изявените лица на поп-фолка, но все пак има записано видео към песен с откровеното заглавие „Липсваш ми”. Клипът, издържан по всички пунктове на чалга визията, обаче бе своевременно премахнат от сайтовете за видео споделяне и в момента може да се открие с усърдно търсене.

Извън музикалната си кариера Христова се радва на широка подкрепа сред животновъдите и изигра ролята на „лицето” им при управлението на ГЕРБ. Именно техният гръб спомогна за назначението й като съветник в министерството на Мирослав Найденов в началото на 2011 година с ресор „Животновъдство”. Съпругът на Христова е световният шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев, който също има уклон към държавната ръководна работа. В периода 2003 – 2007 г. е общински съветник в Столична община, избран от листата на ССД на Стефан Софиянски. Председател е на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма. По-късно с още четирима съветници се отделя в самостоятелна група – „Демократи за София“. Ботев бе засичан до бившия премиер Бойко Борисов на спортни събития по време на управлението на ГЕРБ. Семейството с много таланти има две деца – Стивън и Габриел.

btvnews.bg