Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Борисов: Искат да ни тормозят и арестуват

След като Станишев е разбрал, че не може по демократичен път да ни победи, е решил да играе ва банк – да идват да ни арестуват, да ни тормозят – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Той призова Пламен Орешарски да подаде оставка. На коментар от журналист за версия, че Пеевски е поставен на поста, за да арестува него и Цветан Цветанов, а след това самият той да „изгори“, Борисов отговори: „Те там са изгорели, за да свети цялата партия. Има какво да гори. Погледнете форумите, реакциите на хората, притеснително е. За държава в Европейския съюз говорим, как така някой да дойде и да арестува лидера на най-голямата партия. 1 100 000 са гласували за мен – как ще дойде? Добре дошли като дойдат, ще ги посрещна добре!”.

Бившият премиер потвърди информацията, че тази сутрин депутатите от БСП са били извикани и им е било казано в последния момент да гласуват за кандидатурата на Делян Пеевски. „ДПС начело с Ахмед Доган демонстрира как се упражнява власт – безскрупулно, безпардонно, в интерес само на една партия. Те заслужават поздравления за това, че завзеха цялата власт – медийна, икономическа, финансова, банкерска, служби и могат да управляват 20 години“, смята Борисов. По думите му не случайно цялото ръководство на движението е от бивши агенти на Държавна сигурност. „Това е триумф на ДПС. Имам сантименти към БСП, столетница е, те я убиха“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.
Той каза още, че ако Пламен Орешарски има „малко чест и доблест“, трябва да си подаде оставката – за да не си маскари името на човек, който заслужава уважение.

По думите на бившия премиер ГЕРБ са върнали най-демократично властта и правят всичко „само и само да върви държавата”. „Направих им Дунав мост 2 – от 2000-а са го почнали – до 2010-а беше абсолютно провален проект. Две-три колонки стърчаха и то на сушата”, каза още Борисов. Мостът трябва да бъде открит днес, но заради избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, президентът Росен Плевнелиев отмени участието си в церемонията и обяви, че свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 20 юни.

Лидерът на ГЕРБ определи решението на държавния глава да не отиде във Видин като абсолютно правилно и го оцени като много ясен сигнал за Брюксел. „За първи път, в 20 години история, идва някакво управление на власт и отнема правомощия на президента. Вие помните, дори съм бил упрекван за това, че докато беше президентът Първанов, ние дори не внесохме законите за службите, за да не се приемат, че са срещу президента, че му се отнемат правомощия. Сега те, с първото си решение, с първия си закон за ДАНС, отнеха правомощията на президента да се произнася”, каза Бойко Борисов. Той съобщи, че е забранил на разпознаваемите лица от ГЕРБ да се явяват на протести. „Една държава, в която всяко управление ще се посреща с протест, ще има напрежение, върху което и да е правителство – не е добро. Учудвам се днес, с това решение, което взеха, те взривиха нета, взривиха хората. Сега никой не може да го оправдае”, заключи бившият премиер.
dir.bg