Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Биографията на Делян Пеевски

Народното събрание избра Делян Пеевски за председател на ДАНС по предложение на премиера Пламен Орешарски. Агенция „Фокус“ публикува кратката му биография. Делян Славчев Пеевски е роден на 27. 07. 1980 г. Завършва специалност „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Син е на ръководещата редица печатни издания и телевизии с Ирена Кръстева. През 2001 г. е член на НДСВ и е назначен от министъра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски – Пламен Петров, за парламентарен секретар. Възлагат му ръководството на борда на „Пристанище Варна” ЕАД, но по-късно е освободен от този пост, защото все още е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

През март 2005 г. е назначен за следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба. През август 2005 г. получава поста заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Член е и на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. През 2007 г. срещу него се води дело за изнудване и той е уволнен от поста зам.-министър заради „липса на морал“. Уволнен е от премиера Сергей Станишев като е обвинен в използване на служебното положение.

Делян Пеевски е част от парламентарната група на ДПС в 41-ото и 42-ото НС. От 29 юли 2009 е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а от 20 януари 2010 година член на Комисията по правни въпроси. В 42-рото Народно събрание е избран за депутат от 13 МИР – Пазарджик. Знае английски език. Женен с едно дете. Делян Пеевски има връзка с поп-фолк изпълнителката Цветелина Янева, родена на 5 октомври 1989 година.