Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Как Facebook промени любовните отношения

Безспорно Facebook е феномен, който влияе върху живота на милиони хора по целия свят. Голяма част от потребителите на социалната мрежа я използват всеки ден. Данните сочат, че жените са по-активни във Facebook, макар мъжете също да не отстъпват. Може би всеки от вас поне веднъж е ставал обект на сексуален интерес в социалната мрежа. Макар основната цел на Facebook да е различна от свалки и предложения за срещи, факт е, че много хора използват именно този интернет канал, за да осъществят връзка с желания човек. Всъщност ето какво говорят изненадващите резултати от ново проучване, направено от мъжкия сайт Men’s Health. В него се включили общо 3000 души, от които 1377 мъже и 1540 жени.

Цифрите издават следното:

– 24% от хората във Facebook дават грешна информация за своя статус (обвързани, женени и т.н.), за да си оставят „вратичка“ за започване или продължаване на флирт. 27% от потребителите пък въобще не дават достъп до тази лична информация.

– 70% от хората твърдят, че използват социалната мрежа, за да флиртуват. 24% от тези хора са обвързани.

– 59% от хората са започнали да ревнуват своята половинка, след като са забелязали нещо в нейния Facebook профил. Според ново изследване социалната мрежа допринася за поява на ревност дори при хора, които естествено не са ревниви.

– 29% от хората съобщават, че даден статус или снимка във Facebook са предизвикали неприятности с техния партньор.

– 11% от анкетираните ограничават информацията до профила си, така че тяхното гадже да не може да види всичко.

– 55% от хората са изпратили покана на някого, който ги привлича и който познават от общи приятели или познати. 23% от анкетираните пък са изпратили молба за приятелство на привлекателен човек, който изобщо не познават.

dnes.bg